Öğrencilerin evlerine bugün de sabaha karşı baskın! Gözaltılar var

AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrenciler ev baskınlarıyla gözaltına alınmaya devam ediyor.

Öğrencilerin evlerine bugün de sabaha karşı baskın! Gözaltılar var

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne AKP’li Melih Bulu’nun atanmasını protesto eden öğrencilerden bazıları dün sabaha karşı evlerine düzenlenen baskında gözaltına alınmıştı. Bu sabaha karşı da polis, çok sayıda öğrenciyi ev baskınlarıyla gözaltına aldı.

AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı çıkan öğrenciler 4 Ocak Pazartesi günü düzenledikleri eylemde polisin sert müdahalesine maruz kalırken dün sabah evlerine yapılan baskınla da gözaltına alındılar. Dün toplam 22 öğrenci gözaltına alınırken polisin öğrencilerin evlerine duvarları kırarak girdiği sosyal medyaya yansıdı.

Protestolar sırasında “2911 sayılı Kanun’a muhalefet” ve “görevli memura mukavemet” suçlarını işledikleri tespit edilen kişilere yönelik operasyon yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince Özel Harekat polislerinin desteğiyle sabah erken saatlerde önceden belirlenen 6 adrese eş zamanlı yapılan operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.