Öğrencilere 'zorunlu seçmeli' din dersleri!

Çanakkale'de öğrenci ve velilere yönelik dini içerikli dersleri seçmeleri için baskı yapıldığı belirtiliyor. Eğitim-İş Çanakkale Şubesi, Milli Eğitim'e bu yaklaşım ve uygulamadan derhal vazgeçme çağrısı yaptı.

Öğrencilere 'zorunlu seçmeli' din dersleri!

AKP iktidarının öğrencilere yönelik pandemi döneminde de devam eden ‘seçmeli din’ dersi dayatması Çanakkale’de de devam ediyor.

Konu ile ilgili Eğitim-İş Çanakkale Şubesi’nin açıklamasında göre ildeki ortaokullardan birinde sınıf WhatsApp gruplarından “Kur’an-ı Kerim”, “Peygamberimizin Hayatı” ve “Temel Dini Bilgiler”gibi dini içerikli derslerin öğrenciler tarafından seçilmesine yönelik okul aile birliği aracılığı ile çalışma başlatıldı.

Okul aile birliğinin öğrencilerin hangi dersi seçmeleri gerektiğine yönelik çalışma yapmasının görev alanlarının dışında ve mevzuata aykırı olduğu hatırlatılan açıklamada, “Öğrenciler ve veliler bu üç dersi seçmeleri için yönlendirilmekte ve baskıya maruz bırakılmaktadır. Bu çalışmada Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün afişleri paylaşılmaktadır. Paylaşılan afişler bu üç ders seçilmediğinde dini duyguları baskı altına alan ifadeler içermektedir. Bu durum veliler ve öğretmenler arasında rahatsızlık yaratmıştır. Velilere ve öğrencilere uygulanan bu baskı ve din istismarı insan haklarına, anayasaya ve mevzuata aykırıdır. Milli eğitim hangi öğrencinin hangi dersi seçeceğine karışmamalı, öğrencilerin kendi istek ve yetenekleri doğrultusunda seçim yapma özgürlüğünü kullanmasına müsaade etmelidir. Milli eğitim ve yöneticileri derhal bu yaklaşım ve uygulamadan vazgeçmelidir.” denildi.