Öğrenciler kapıda kaldı, yurtlar geç açılacak

Üniversitelerin yüz yüze eğitime başlamasına sayılı günler kala Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrencileri mağdur edecek bir hamlede daha bulanarak yurtların geç açılacağını bildirdi.

Öğrenciler kapıda kaldı, yurtlar geç açılacak

12 Eylül tarihinden itibaren yurtlara geçiş yapılabileceğini bildiren Gençlik ve Spor Bakanlığı, bugün öğrencilere attığı mesajla yurtların açılma tarihinin değiştiğini bildirdi.

Pandemi dolayısıyla önlem alındığının belirtildiği mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Değerli öğrencimiz,

Covid-19 pandemisi sağlık tedbirleri kapsamında 2021-2022 eğitim dönemine ilişkin üniversiteniz akademik takvimine göre Bölümünüzün eğitime başlayacağı tarihten en erken bir gün öncesinde Bakanlık yurtlarımızda barınmaya başlayabilirsiniz.”

Öğrenciler kapıda kaldı, yurtlar geç açılacak

Öğrenciler ise yaşadıkları mağduriyetten dolayı tepkili. Tarihlerin değişmesi birçok öğrenci ve ailenin planını bozmuş durumda.

Manifesto’ya ulaşan öğrenciler Atatürk Öğrenci Yurdu idaresiyle konuştuklarını “Hiçbir türlü erken giriş yapılmayacak” yanıtını aldıklarını belirtti.

Atatürk Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenci şu değerlendirmede bulundu: “İktidar partisinin mitinglerine gelince tedbir uygulanmıyor, aşı karşıtları dahi miting yapabiliyor ve herhangi bir tedbir uygulanmıyorken pandemi açısından yönetilebilir olan yurtların açılmamasına anlam veremiyoruz. Atılan bu adım öğrencileri mağdur ediyor, zor durumda kalan arkadaşlarımızı ise özel yurtlara yönlendiriyor. Tedbirler alınmalı ve yurtlar hemen açılmalıdır.”