ODTÜ’lülerden Mansur Yavaş’a yol protestosu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir kısmı ODTÜ ormanından da geçen Bilkent-İncek Bulvarı Çevre Yolu Bağlantısı projesi için ODTÜ bileşenleriyle görüştü. Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği, Eğitim-Sen temsilcileri ve öğrencilerin katıldığı görüşme sonrasında öğrenciler Yavaş'ı protesto etti

ODTÜ’lülerden Mansur Yavaş’a yol protestosu

Melih Gökçek döneminde yapımına başlanan ve bir kısmı ODTÜ ormanından geçtiği için bir gece yarısı operasyonuyla ODTÜ ormanının ilgili kısmının katledildiği Bilkent-İncek Bulvarı Çevre Yolu Bağlantısı projesi için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ODTÜ bileşenleriyle görüştü.

ODTÜ Mezunlar Derneği’nde yapılan görüşmede Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği, Eğitim-Sen temsilcileri ve öğrenciler vardı. Yapılan görüşme sonrası öğrenciler, Mezunlar Derneği’nin bahçesinde bir açıklama yaptı. Öğrenciler yapılan görüşmeyi şöyle özetledi:

Genel olarak üstten bakan bir tavır vardı. Bize karşı, ellerinde hiçbir şey olmadığını ve hiçbir hukuki yola başvuramayacaklarını ve çok çaresiz olduklarını söyleyip durdular. Onun dışında Mansur Yavaş’ın yanında olan daire başkanlarının da üslupları aynı şekildeydi. Bütün taleplerimiz ortak olmasına rağmen çok sert bir üslup söz konusuydu. Bizim karşı çıkmalarımız sonucunda bize en son imar hareketliliğini, arazi hareketliliğini görebileceğimizi, belediyede bizi beklediklerini, bakanlıkla protokol iptali için tekrar görüşeceklerini söylediler.

“YANIMIZDA DURACAK MISINIZ?” SORUSUNA MUĞLAK CEVAP

Buna rağmen net bir cevap alamadık. Mansur Yavaş kendisi gidip Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla görüşeceğini söyledi. İmar planlarının açılacağını söyledi. Ancak kesin olarak ne bir uzlaşmaya varılabildi ne de somut bir cevap alabildik. En önemlisi “Yanımızda duracak mısınız?” sorusunu defalarca kendisine yinelememize rağmen, “O gün gelince göreceğiz” gibi dönemin politik iklimini yansıtan cevap verdi. “Mansur yolun yol değil” diyoruz. Mücadeleye devam ediyoruz.