ODTÜ Mezunlar Derneği, yol sorunuyla ilgili açıklama yaptı

ODTÜ Mezunlar Derneği, ODTÜ yoluyla ilgili yeniden ihaleye çıkılacağı iddiaları üzerine açıklama yaptı. Dernek, "ODTÜ Yolu sorunu ortak akılla çözülmeli" dedi.

ODTÜ Mezunlar Derneği, yol sorunuyla ilgili açıklama yaptı

Büyük tartışmalara neden olan ancak Melih Gökçek’in belediye başkanlığı döneminde uyarılara rağmen yapımına başlanan ODTÜ Yolu’yla ilgili yeniden ihaleye çıkılacağının iddia edilmesi üzerine ODTÜ Mezunlar Derneği bir açıklama yaptı.

ODTÜ ormanının yıkıma uğratılmasının hiçbir soruna çare olmayacağına dikkat çekilen ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, ormanların yok edilmesinin felaketlere davetiye çıkardığı belirtildi.

Ulaşım sorununun çözülmesinin toplu taşımanın güçlendirilmesi, ekolojik çevre ile uyumlu bir ulaşım stratejisinin geliştirilmesi gereğine işaret edilen açıklamada, belediyenin bugün yapması gerekenin kesilen ağaçların bulunduğu alanın yeniden ağaçlandırılması olduğu belirtildi.

İhalenin iptalinin istendiği açıklamada, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan “ortak akıl oluşturularak bir çözüm bulunması” yönündeki açıklamaya da atıf yapılarak, sürecin dayatmadan uzak ve ortak akılla çözülmesi istendi.