Odatv tarikatçı amirali 'ak'ladı

Soner Yalçın'ın imtiyaz sahibi olduğu Odatv'de, bir tarikata ait merkezde cübbeli ve sarıklı görüntüleri ortaya çıkan amiral için "milliyetçi" ve "yerli ve milli" olduğu vurgusu yapıldı.

Odatv tarikatçı amirali 'ak'ladı

Soner Yalçın’ın imtiyaz sahibi olduğu ve Gazeteci Barış Terkoğlu ile Barış Pehlivan’ın yollarını ayırdığı Odatv’de, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki dinci gerici kadrolaşmanın kamuoyuna servis edilen son örneği olan ‘cübbeli amiral’ Mehmet Sarı olayıyla ilgili tepki çeken bir haber yayınlandı.

Sitede konuyla ilgili yayınlanan “Cübbeli amiralin bilinmeyen geçmişi” başlıklı haberde Amiral Sarı’nın “milliyetçi bir yapı”ya sahip olduğu ve 17-25 Aralık süreci sonra çevresine “yerli ve milli” çizgide konuşmalar yaptığı belirtilerek cemaatçi amiral vakası meşrulaştırılmaya çalışıldı.

Haberde şöyle denildi:

“Odatv, Cübbeli Amiral Mehmet Sarı ile ile ilgili önemli bilgilere ulaştı.

Deniz Lisesi mezunu olan Amiral Sarı, liseden sonra Deniz Harp Okulu’na geçti. Mehmet Sarı, eğitimini 1991 yılında Deniz Harp Okulu’nda tamamlayarak teğmen rütbesiyle mezun oldu.

Ordu Fatsalı olan Amiral Sarı’nın babasının da Polis memuru olduğu öğrenildi. Sarı’nın dedesinin 1980 öncesinde öldürüldüğü bu yüzden de milliyetçi bir yapıya sahip olduğu belirtildi.

Amiral Sarı’nın, 17 – 25 Aralık’tan sonra çevresine “yerli ve milli” diyerek konuşmalar yaptığı vurgulandı.

Deniz Kuvvetleri’nde amiral olacaklar listesinde olmamasına rağmen Yüksek Askeri Şura kararıyla terfi ettirilerek amiral yapılan Sarı, Tersaneler Genel Müdür Yardımcısı görevine atandı.”