Öcalan'a yeni disiplin cezası

Abdullah Öcalan’ın müdafiliğini yürüten Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Rezan Sarıca, Öcalan'a yeni bir disiplin cezasının verilmiş olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Öcalan'a yeni disiplin cezası

Abdullah Öcalan ile görüşme taleplerine yanıt verilmediğini belirten Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Rezan Sarıca, Öcalan’a disiplin cezası verildiğini açıkladı.

Mezopotamya Ajansı‘na konuşan Sarıca, “Öcalan’la görüşmek için 15 Mart’tan sonra İmralı idaresine her gün görüş başvurusunda bulunuyoruz. Aile bireyleri de çok sayıda başvuruda bulundu. Bunların hiçbiri bugüne kadar sonuç vermiş değil” dedi.

Sarıca, “Yine yaptığımız başvuruya verilen bu cevapla, müvekkilimizle ilgili Ocak 2021 tarihinde yeni bir disiplin cezasının verilmiş olduğunu öğrendik” ifadesini kullandı.

Sarıca, disiplin cezasına ilişkin şöyle konuştu:

“Hem kararın kendisi hem uygulama şekli hukuk dışı. Herhangi bir haklı gerekçe yokken, sudan bahanelerle sadece görünürde bir prosedür işletilerek, disiplin cezası veriliyor. Avukatlarından habersiz gizli bir şekilde yürütülüp sonuçlandırılıyor. Ve verilen disiplin cezası bir buçuk ay veya üç ay olmasına rağmen süresiz bir şekilde uygulanıyor. Yani üç ayı aşan bir şekilde uygulanıyor. Hatta başka hakların yerine getirilmesini engellemek açısından bu gerekçe olarak kullanılıyor. Avukat görüşme talebimiz de bu gerekçe ileri sürülerek bir yargı makamı tarafından reddedildi.”

Sarıca, “Disiplin cezasının gerekçesi biliniyor mu?” sorusuna da Dosyanın tamamı bizden kaçırıldığı için bırakalım neye dayanarak bu kararın verildiğini, kararın kendisi bile tebliğ edilmediği için disiplin cezasının neye göre verildiğini bilmiyoruz.” diye yanıt verdi.