Nuri Ersoy'dan 'aşılandım' videosuna ilişkin açıklama: Kapanmanın olduğu bir ülkede bu tarz hassasiyetler olabilir

Bakanlığın skandal uygulamasının tanıtıldığı videoya ilişkin konuşan Ersoy, "Benim talimatımla geri çekildi" dedi.

Nuri Ersoy'dan 'aşılandım' videosuna ilişkin açıklama: Kapanmanın olduğu bir ülkede bu tarz hassasiyetler olabilir

Otel sahibi olan Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy skandal ‘aşılandım’ videosuyla ilgili ilk kez konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bakanlığın tepki çeken ve kaldırılan “Keyfine bak; ben aşılandım” videosuyla ilgili açıklamasında, “Film bir hata mıydı?” sorusuna, “100’lerce film çekiyorsunuz ve 1 tanesinde bir hassasiyet oluşabilir, ortam da bunu gerektirebilir, gerekli müdahale yapıldı” yanıtını verdi.

Nuri Ersoy bakanlığın tepki çeken ve kaldırılan videoyla ilgili şöyle konuştu:

“Turizm Geliştirme Ajansı iki yıllık ve çok yoğun çalışan bir ajans. 100’den fazla bu tarz filmler üretiyor. Dünyada son 1 yılda Türkiye en yoğun tanıtım yapan ülke bu açıdan çok başarılı. 1 tane filmde bir hassasiyet oluştu ve sizin de belirttiğiniz gibi saatler içinde benim talimatımla geri çekildi.

Tabii kapanmanın olduğu bir ülkede bu tarz hassasiyetler olabilir, biz bunu anlayışla karşılıyoruz. Zaten anında da müdahale edildi ve film çekildi”

DW Türkçe’ye konuşan Ersoy, “Film bir hata mıydı?” sorusuna ise “Tekrar söylüyorum, 100’lerce film çekiyorsunuz ve 1 tanesinde bir hassasiyet oluşabilir, ortam da bunu gerektirebilir, gerekli müdahale yapıldı” yanıtını verdi.

Ersoy, Türkiye’nin ‘rakip ülkelerle kıyaslandığında erken rezervasyonda en iyi rezervasyonu Türkiye’nin aldığını’ söyledi.

Bakanlığın ülkeye Turist çekmek için kurduğu ‘GoTurkiye’ adlı hesaptan paylaşılan skandal videodan, “turistlerin göreceği çalışanların” “Keyfine bak; ben aşılandım” maskesi takacağı ifade edilmişti.

Video gelen tepkiler üzere, yayından kaldırılmıştı.