Numan Kurtulmuş: Artık kimse bir darbe teşebbüsünü aklından dahi geçiremez

AKP Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "15 Temmuz’da derslerini aldıktan sonra artık hiçbir kimse hiçbir grup bu ülkede size efendilik taslayamaz" dedi.

Numan Kurtulmuş: Artık kimse bir darbe teşebbüsünü aklından dahi geçiremez

Türkiye seçim ortamına yaklaşırken AKP’nin “darbe girişimi” iddiasıyla hamasi söylemleri sürüyor.

AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan “Havza Su Arıtma Tesisi Temel Atma Töreni”ne katılan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada “darbe teşebbüsü” iddiasından söz etti.

“Hükümet bağımsız kararlarını alıyor, Merkez Bankası da hükümetin o almış olduğu kararlar istikametinde kendi araçsal bağımsızlığı ile yoluna devam ediyor. Neyi söylemek istiyorum?” diyen Kurtulmuş, “Sizin kararınızın üstünde hiçbir grubun talimat veremeyeceği bir Türkiye’ye geldik. Türkiye’de artık IMF’nin sözü geçmiyor. Hep beraber güçlü bir şekilde bu vesayet odaklarının hepsini bertaraf ettik. 15 Temmuz’da derslerini aldıktan sonra artık hiçbir kimse hiçbir grup bu ülkede size efendilik taslayamaz. Kimse bir darbe teşebbüsünü aklından dahi geçiremez. En önemli bu 19 yılda bu ikisinin üstüne Türkiye ‘yapabiliriz’ noktasına geldi. Büyük bir özgüven inşası sağladı.” ifadelerini kullandı.