Normalleşmeye rağmen açılmayan müzik sektörüne bakanlıktan tek seferlik 'destek'...

Normalleşmeye rağmen açılmayan sektörde geçinemediği için intihar eden onlarca müzik emekçisi varken, Kültür Bakanlığı’ndan tek seferlik 3 bin liralık ödeme yapılacağı duyuruldu.

Normalleşmeye rağmen açılmayan müzik sektörüne bakanlıktan tek seferlik 'destek'...

AKP iktidarının salgınla mücadelesinde ‘normalleşme’ye geçmesine rağmen eğlence ve müzik sektörünü kapalı tutmasına karşı tepkiler büyürken bakanlıktan ‘yardım’ adımı geldi.

Salgının başından bu yana destek alamayan ve işlerini yapamamaları nedeniyle geçinemediği için intihar eden onlarca müzik emekçisi varken, Kültür Bakanlığı’ndan ‘normalleşemeyen’ müzik emekçilerine tek seferlik 3 bin liralık ödeme yapılacağı duyuruldu.

Müzik emekçilerine haziran ayında tek seferde 3 bin TL destek yapacağını duyuran Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Müzik Susmasın’ sloganıyla destek verileceği belirtildi. 3 bin liralık destek, Türk-İş’in açıkladığı ve asgari ücreti de geçen açlık sınırının 170 TL üzerinde…

AKP’nin 1 Haziran itibariyle başlayan ve müzik emekçilerini kapsamayan normalleşmesinde haftaiçi her akşam 22.00’den sabah 05.00’e, Cumartesi akşam 22.00’den Pazartesi 05.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlamasının devam edeceği duyurulmuştu. Pazar tüm gün yasak olurken, turistler yine yasaklardan muaf tutuldu.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada “Müzik emekçilerimiz için ‘Müzik Susmasın’ sloganıyla başlattığımız proje desteği haziran ayında tek seferde 3 bin TL ödemeyle devam ediyor. Toplam destek miktarını yaklaşık 250 milyon TL’ye ulaştırmış olacağız” denildi.