Nijerya'da Boko Haram saldırısı: 108 kişi hayatını kaybetti

Afrika'da faaliyet gösteren cihatçı terör örgütü Boko Haram, geçtiğimiz hafta ülke genelinde düzenlediği saldırılar ile 108 kişiyi katletti.

Nijerya'da Boko Haram saldırısı: 108 kişi hayatını kaybetti

Afrika’nın batısında bulunan Nijerya’da geçtiğimiz hafta düzenlenen saldırılarda 208 kişi hayatını kaybetti.

Cihatçı terör örgütü Boko Haram ve silahlı çete üyeleri, pazartesi gününden pazar gününe kadar ülkenin farklı bölgelerinde saldırılar düzenledi. 108 kişinin yaşamını yitirdiği saldırılarda çok sayıda kişi de yaralandı. Dünya da çok büyük yankı uyandırmamasına rağmen cihatçı terör son yıllarda bölgedeki faaliyetlerini giderek arttırıyor.

Ülkeyi sarsan saldırıların ardından hükumetin adım atması beklenirken Devlet Başkanı Muhammed Buhari konuyla ilgili açıklamada dahi bulunmadı.

Nijerya’nın güney eyaletlerindeki 17 vali, hükümete güvenlik sorununa ilişkin acil olarak ulusal diyalog başlatılması çağrısında bulundu.

Nijerya’da Boko Haram’ın 2009’dan beri düzenlediği kitlesel terör eylemlerinde 20 binden fazla kişi yaşamını yitirdi. Terör örgütü, 2015’ten bu yana ülkenin sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer’de de saldırılar gerçekleştirdi. Örgütün Çad Gölü Havzası’ndaki saldırılarında en az 2 bin kişi hayatını kaybetti. Terör saldırıları ve çatışmalar nedeniyle yüz binlerce kişi bölgeden göç etmek zorunda kaldı.