Netanyahu'nun yolsuzluk davası ertelendi

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan İsrail'e ait Kudüs Bölge Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, başbakanlık koltuğunu kaybeden ve ana muhalefet saflarına geçen Netanyahu da hazır bulundu.

Netanyahu'nun yolsuzluk davası ertelendi

İsrail mahkemesi, eski Başbakan Benyamin Netanyahu’nun yolsuzluk davasını, savunma avukatlarının ‘ortaya çıkan yeni deliller’ için süre istemesi nedeniyle erteledi. İşgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan İsrail’e ait Kudüs Bölge Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, başbakanlık koltuğunu kaybeden ve ana muhalefet saflarına geçen Netanyahu da hazır bulundu. Netanyahu taraftarları da mahkeme önünde, ellerinde İsrail bayrakları ve pankartlarla destek gösterisi yaptı.

Duruşmada savcılığın kilit tanığı olarak Netanyahu’nun eski danışmanı Nir Hefetz’in dinlenmesi bekleniyordu. Ancak İsrail basınında yer alan haberlere göre, savunma avukatları, “savcılığın mahkemeye sunduğu yeni delillerin basına yansıdığı” gerekçesiyle davanın ertelenmesini istedi. Savcılığın itirazına karşın mahkeme, davanın 22 Kasım’a ertelenmesine hükmetti.