Netanyahu'dan anlaşılması zor benzetme

Netanyahu, "Uçaklar devasa aşı konteynırlarıyla indiğinde, başbakan olarak geçirdiğim tüm o yılların en heyecan verici anlarını yaşadım, çünkü bunun aşağı yukarı Japonların Pearl Harbor'u bombalaması gibi bir şey olduğunu hissettim" dedi.

Netanyahu'dan anlaşılması zor benzetme

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, hükümet kurmayı muhaliflerine kaptırmasının ardından aşılama başarısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Netanyahu, İsrail’e ilk aşı tedarikinin gelmesi ile 2. Dünya Savaşı’nda ABD’nin savaşa girmesine neden olan Japonya’nın Pearl Harbor deniz üssünü bombalaması arasında anlaşılması zor bir kıyaslamaya gitti.

Netanyahu “Uçaklar devasa aşı konteynırlarıyla indiğinde, başbakan olarak geçirdiğim tüm o yılların en heyecan verici anlarını yaşadım” diyerek şöyle devam etti:

“Çünkü bunun aşağı yukarı Japonların Pearl Harbor’u bombalaması gibi bir şey olduğunu hissettim, artık sonun başlangıcında olduğunu biliyordun.”

İsrail’deli törende yaptığı konuşmada Biden’ın ilave istihbarat raporu hazırlanmasını talep ettiği yeni tip koronavirüsün Çin laboratuvarlarından sızdığı iddiasına da değinen Netanyahu, yeni pandemiler çıkması ihtimaline hazırlıklı olunmasını da istedi.