Netanyahu: Karadan işgal gerekli olsaydı yapardık

Netanyahu "Cesur ve yeni şeyler yaptığımızı söyleyebilirim; karadan işgal yapmak gerekli olsaydı, bunu yapardık, ama hedefe daha güvenli yollarla ulaşabileceğimizi düşündüm." dedi.

Netanyahu: Karadan işgal gerekli olsaydı yapardık

İsrail’in Gazze’deki Filistin halkına yönelik 10 Mayıs’ta başlayan saldırılarının bu sabaha karşı ateşkesle sona ermesinin ardından, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’dan ilk açıklama geldi.

Haaretz gazetesinin aktardığına göre ateşkesin yürürlüğe girmesinden saatler sonra Tel Aviv’de basın toplantısı düzenleyen Netanyahu, kışkırtıcı ifadeler kullanarak şunları kaydetti:

“İsrail’in Gazze’ye yönelik son operasyonu Hamas’a ağır zarar verdirmekte başarıya ulaşmıştır. Gazze Şeridi’ndeki radikallere karşı 11 günlük güçlü saldırılar, güç dengesiyle oyunun kurallarında değişiklik yarattı. Gazze’de Hamas’ın kilometrelerce uzunluktaki tünellerini, sığınaklarını ve komuta merkezlerini tahrip ettik. Teröristlerin saklanacak başka yeri kalmadı

Henüz her şey halk ve Hamas tarafından bilinmemekle birlikte tüm başarılar zamanla ortaya çıkacaktır. Cesur ve yeni şeyler yaptığımızı söyleyebilirim; karadan işgal yapmak gerekli olsaydı, bunu yapardık, ama hedefe daha güvenli yollarla ulaşabileceğimizi düşündüm. Gazze’den yeni roket saldırısı yapılırsa, güçlü şekilde yanıt vereceğiz.”