NATO tatbikatına katılacak olan birlikler yola çıktı

Çorlu’da bulunan 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı birlikler Romanya'da yapılacak olan Steadfast Defender 2021 Alarm ve Yığınaklama NATO Tatbikatına katılmak üzere yola çıktı.

NATO tatbikatına katılacak olan birlikler yola çıktı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Avrupa Ordusu Komutanlığı emir komutasındaki Defender Europe 2021 tatbikatı kapsamında görevlendirelen TSK’ya bağlı birlikler tatbikata katılmak için yola çıktı.

Dört farklı ana tatbikatın birleşiminden oluşan tatbikata 26 ülkeden 30 binin üzerinde personel katılırken, tatbikatla “ortak savunma” anlayışı çerçevesinde, “Karadeniz ve Balkanlar bölgesinde meydana gelebilecek düşmanca faaliyetler” ve bir saldırıya yönelik olarak “ABD ordusunun büyük çaplı muharip bir kuvveti süratli şekilde yığınaklama kabiliyeti”nin gösterilmesinin amaçlandığı açıklandı.

TSK tarafından tatbikata katılmak için görevlendirilen Çorlu’da bulunan 66. Mekanize Piyade Tugayı, sabah saatlerinde tatbikata katılmak için yola çıktı. İlk gün toplamda 120 aracın yer alacağı intikalde 19 Mayıs 2021 tarihinde de 120 araçlık bir konvoy yine Çorlu’dan hareket edecek ve Romanya’da yapılacak olan NATO tatbikatına katılacak.