Nasrallah'tan İsrail'e: Bombalarsanız bizler de bombalarız

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail'in Lübnan'a yönelik düzenleyeceği her hava saldırısına karşılık vereceklerini söyledi.

Nasrallah'tan İsrail'e: Bombalarsanız bizler de bombalarız

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail’in yenilgisiyle sonuçlanan 2006 İsrail-Lübnan Savaşı’nın bitişinin yıl dönümü nedeniyle bir televizyon konuşması yaptı.

“Temmuz 2006 Savaşı düşman İsrail’le caydırıcı bir denge oluşturdu.” diyen Nasrallah, İsrail’in birkaç gün önce Lübnan’ın güneyine düzenlediği hava saldırısını “çok tehlikeli bir gelişme” olduğuna dikkat çekti.

Hizbullah’ın dün İsrail’e yaptığı füze saldırısının 15 yıl aradan sonra İsrail ordusunun Lübnan’a yönelik hava saldırılarına karşılık olarak düzenlendiğini söyleyen Nasrallah, “İsrail hava saldırılarına karşı gecikseydik bir değeri kalmazdı” dedi.

“Şeba Çiftliklerini tercih ettik çünkü oralar sivillerin olmadığı askeri bölgelerdir. Saldırıyı gündüz yapmayı tercih ettik. İsrail hava saldırılarına verdiğimiz karşılığın sorumluluğunu resmi olarak üstlendik. Bizim açık alanları bombaladılar, bizler de açık alanları hedef aldık. Dünkü eylemin hedefi, ülkemizi korumak için çatışma kurallarını belirlemekti.” diyen Nasrallah, İsrail’in saldırılarına karşılık ülkelerini korumak için en uygun karşılığı vereceklerine işaret etti.

Nasrallah, konuşmasında İsrail’i “Lübnan’ın içinde durumlar ne olursa olsun bizim birinci önceliğimiz ülkemizi ve halkımızı korumaktır. Bombalarsanız bizler de bombalarız. Hizbullah’ın iç krizlerle meşgul olduğunu düşünmeyin.” sözleriyle uyardı.