Nasrallah: Yaşanan olaylar Amerika'nın sözde demokrasisinin gerçeğini gösterdi

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, ABD'de yaşanan olayların Amerika'nın sözde demokrasisinin gerçeğini gösterdiğini vurguladı.

Nasrallah: Yaşanan olaylar Amerika'nın sözde demokrasisinin gerçeğini gösterdi
Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, ABD’deki olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 Nasrallah ABD’de yaşanan olayların Amerika’nın sözde demokrasisinin gerçeğini gösterdiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

“Sadece Lübnan’daki gelişmelerden bahsetmem gerekiyordu, ancak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki önemli gelişmeler, özellikle Donald Trump taraftarlarının Kongre binasına saldırısı ve sonrasında yaşanan olaylar, üzerinden rahatlıkla geçilecek konular değildir.

Amerika’nın bölgedeki dostlarının yaşananları normal bir olay haline getirmeye çalışmasına rağmen, bu olaylar Amerika’nın sözde demokrasisinin gerçeğini gösterdi.
ABD Kongresi’ndeki olaylara dair işaretler tehlikelidir ve bu ülkenin müttefikleri bunu küçümsemeye çalıştı. Ancak Amerikalılar, Trump’ın ülkelerine yönelik siyasi tehdidini hissettiler.
ABD Kongresi’nde yaşananlar önemli bir olaydı; Bu olay, onların bir buçuk yıldır Lübnan’da yaratmaya çalıştıkları bir şeydi. Amerikalılar, Kongre’de meydana gelen olayları (benzer şekilde) diğer ülkelerin hükümetlerini devirmek için bu ülkelere ihraç etmeye alışmışlardı.
Trump, Amerika’nın siyasi ve askeri istikbarının ham bir örneğidir. Amerikalıların ve dünyanın son günlerde gördükleri, Trump’ın Suriye, Irak ve Yemen’de son dört yılda dünya çapında işlediği suçlarının ve şehit komutanlar Hacı Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis’e yönelik suikastlarının basit bir örneğidir.”

“AMERİKA’NIN TÜM İLGİSİNİN LÜBNAN OLMASININ NEDENİ BU ÜLKEDEKİ DİRENİŞTİR”

Hizbullah Genel Sekreteri konuşmasının devamında ABD’nin Lübnan ile düşmanlığının nedenlerine de değinerek şunları kaydetti:
“Amerika’nın tüm ilgisinin Lübnan olmasının ana nedeni, bu ülkedeki direniştir; En azından 2005’ten beri ve onlar için her şeyden önemli olan şey, İsrail ve bu rejimin kaynakları ve güvenliğidir.’
Seyyid Hasan Nasrallah, Lübnan’a uygulanan yaptırımların nedeni hakkında da şu ifadelerde bulundu: ‘Eğer Lübnan, Amerika Birleşik Devletler, Avrupa ve bazı Arap rejimleri için değersiz ve bir hiç olsaydı, Lübnan’a karşı bu kadar çok yaptırım görmezdik.
Trump’ın damadı Jared Kushner, Fas-İsrail ilişkilerini normalleştirmeyi amaçlayan toplantılara ve Arap zirvesine katılıyor ve ABD, Lübnan-Filistin sınırını çizmekle doğrudan ilgileniyor. 2005 yılından bu yana gerçek şu ki, ABD Lübnan’ı sadece direniş merceğiyle önemsiyor ve bu ülke için önemli olan şey, İsrail düşmanının güvenliğidir.”