Nagehan Alçı'dan skandal sözler

Alçı, "Ama öğretmenler de öğrenciler de okulsuzluğa, rahata alıştı sanki…Hakikaten isyan ediyorum! Okulları açmaya ne zaman öncelik vereceğiz?" ifadesini kullandı.

Nagehan Alçı'dan skandal sözler

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, öğretmenlerin ve öğrencilerin okulsuzluğa ve rahata alıştığını iddia etti.

“Okulları kapalı tutarak bir nesli mahvetmek üzereyiz” başlıklı yazısında Alçı, “Ocak’ın 11’ine geldik ve neredeyse hiç konuşmadığımız ama konuştuğumuz diğer birçok şeyden çok daha önemli bir meselemiz var: Kapalı olan okullarımız. Türkiye, okullarını en uzun süre kapalı tutan ülkeler listesinde en yukarılarda. Pandemi başladığından yani Mart 2020’den beri -aradaki kısa bir süre belli sınıflar için uygulanan haftada 2 gün modelini saymazsak- milyonlarca öğrenci okula gidemiyor” ifadelerini kullandı.

“Çocuklar neredeyse okula gitme alışkanlığını kaybetmek üzereler” diyen Alçı, “Ocak’ın ortasına geldik bile sevgili okurlar, 10 aydan bahsediyorum, Mart’ta bir sene olacak! Okula gidemeyen çocuklar her gün sokaklarda, mağazalarda! Hafta sonu kısıtı bittikten sonra pazartesi sabahtan itibaren her yer hınca hınç doluyor. Biz büyükler çocuklarımızı dip dibe dükkanlara sokuyoruz ama öğretmenler gözetiminde okulları riskli buluyoruz… Peki dünya ne yapıyor? Bunu konuşuyor muyuz? Buna bakıyor muyuz? Okullar her yerde mi bu kadar uzun süredir kapalı? Hayır. Kesinlikle değil. Avrupa’da okulları kapatmamak için büyük bir direnç var” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLER RAHATA ALIŞMIŞ!

“Öğretmenler olduğu yerden uzaktan eğitime devam ediyor” ifadelerini kullanan Alçı, şöyle devam etti:

“Onlar da farkında uzaktan eğitimin neredeyse hiçbir geri dönüşünün olmadığının. Ne sınav var, ne sağlıklı bir kontrol. Hele Anadolu’da, köylerdeki durumu unutun! Ama öğretmenler de öğrenciler de okulsuzluğa, rahata alıştı sanki…Hakikaten isyan ediyorum! Okulları açmaya ne zaman öncelik vereceğiz?”

ÖĞRETMENLERDEN TEPKİ

Nagehan Alçı’nın öğretmenleri hedef alan açıklaması tepki çekti.

Twitter’da “#DerhalÖzürDileNagehan” başlığıyla açılan hashtag, Türkiye gündeminde ilk sıraya yerleşti.

Öğretmenler, paylaşımlarında Nagehan Alçı’ya tepki gösterdi.