Nagehan Alçı: Bugünkü rejim kafaya koyarsa CHP’yi kapatabilir

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, "Maalesef eğer bugünkü rejim kafaya koyarsa CHP’yi PKK ile işbirliği gibi bir gerekçe göstererek kapatır ve ulusalcı olmayan CHP ileri gelenlerini de tutuklayabilir" dedi.

Nagehan Alçı: Bugünkü rejim kafaya koyarsa CHP’yi kapatabilir

Sabah’ın usta yandaşı Mehmet Barlas’ın “Bir bakarsınız, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir” sözleri üzerine Habertürk yazarı Nagehan Alçı da konu üzerine bir köşe yazısı yazdı.

“Mevcut rejim isterse CHP’yi kapatabilecek güce sahip mi?” başlıklı yazısında Alçı, yazısında şu değerlendirmelerde bulundu:

“İçinde yaşadığımız mevcut rejim isterse ve karar verirse CHP’yi kapatabilir mi?
Kapatırsa toplumdan ne tepki gelir? Mesela isyan çıkabilir mi, ayaklanma çıkabilir mi? Mesela milyonlarca kişi toplanıp yürüyüş yapabilir mi?
Mevcut rejim CHP’yi kapatır ve CHP yöneticilerini de tutuklarsa Türkiye otoriter safhasını aşıp çok açıkça totaliter bir rejim haline gelir. Ülkemiz için felaket olur.
Fakat birinci sorunun cevabı şu: Maalesef eğer bugünkü rejim kafaya koyarsa CHP’yi PKK ile işbirliği gibi bir gerekçe göstererek kapatır ve ulusalcı olmayan CHP ileri gelenlerini de tutuklayabilir.
Mevcut rejimde bu güç potansiyeli var.
Ulusalcı CHP’liler tutuklanmaz çünkü onlar rejim tarafından son tahlilde müttefik olarak görülüyorlar.
Eğer bir CHP yöneticisi “Buna güçleri yetmez, hadi gelin görelim” derse üzülerek söylemeliyim ki bu sadece hamaset edebiyatı olur. CHP teşkilatları elbette protesto edecektir ama bu protesto rahatlıkla bertaraf edilebilir.”