Mütedeyyinin atkısı da atkıymış ha!

Asgari ücret tartışmaları yaklaşıyor. Emekçiden yanayım diyen sendika bile iktidarla pazarlığı 5 binden açıyor. Halkın ‘mütedeyyin’ vekili ise 5 bin liralık atkıyı 9.500 liralık gözlüğüyle ‘kombin’liyor.

Mütedeyyinin atkısı da atkıymış ha!

Nevzat Kalenderoğlu

“Aslında sıkıntı şu… Biz kimiz de o atkıyı takabiliyoruz dimi… Mütedeyyinler, maneviyata sahip insanlar kim ki… Dünyanın meşru nimetlerinden tek, azınlık ama egemen düşüncenin kurşun askerleri faydalanır. Bu azgın azınlığa göre biz, “Bizimkiler” dizisindeki kapıcılarız.”

5.000 liralık atkı, 9.500 liralık gözlük takan AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci üzerinde taşımaktan çekinmediği şatafatı bu sözlerle açıkladı.

Milyonlarca insan açlık sınırının altında maaş alıyor, o maaşı almak için ise çalışmaktan pestili çıkmış. Pazara gidemiyor, kış günü paltosunu sırtına geçiremiyor, et neydi balık neydi unuttu. Bebelerinin donu servet değerinde ve marketlerde hırsızlığa karşı alarmlı. Faiz karşıtı iktidar dolarla aşık atarken, halkın cebinde tutabildiği birkaç lira her saat erirken; borçları katmerlenerek artıyor. Hem bankalara borçları hem de devleti eliyle dolar üzerinden sermayeye olan borçları “faiz karşıtlığı”ndan hiç nasibini almıyor.

Asgari ücret tartışmaları yaklaşıyor. Emekçiden yanayım diyen sendika bile iktidarla pazarlığı 5 binden açıyor. Halkın ‘mütedeyyin’ vekili ise 5 bin liralık atkıyı 9.500 liralık gözlüğüyle ‘kombin’liyor.

Halk yoksullaştıkça AKP zenginleşti. Halk fakirleştikçe AKP’li sermaye palazlandı. “Mütedeyyin” takılan kim varsa dolar hesabı açtı, lüks çantasını koluna taktı, torpille işe alınıp oturduğu yerden mabadını büyüttü, lüks araçlarında servet değerindeki saatleriyle poz verdi, uyuşturucu kullandı, jakuzilerinde viskilerini yudumlayıp ‘lan fakirler’ diye seslendi.

Hangi maneviyata sahipmiş bu isimler? Dolar yeşiline hassasiyetten başka ne ola ki bu maneviyat?

“Dünyanın meşru nimetlerinden tek, azınlık ama egemen düşüncenin kurşun askerleri faydalanır.”

Bugünkü egemen düşüncenin kurşun askerleri de işte böyle faydalanıyor ‘dünyanın meşru nimetlerinden’ demek!. Hangi maneviyata göre ‘meşru nimet’ sayılıyor pahalı çantalar, ayakkabılar, gözlükler, atkılar? ‘Meşru hak’ mı yani binilen milyonluk araçlar, hesaba yatırılan milyonlarca dolarlar, yazlıklar, kışlıklar, saraylar, yatlar, katlar, limanlar?

“Biz Bizimkiler dizisindeki kapıcı mıyız” diyor Birinci, “5 liralık atkı mı takalım kapıcılar gibi” demeye getiriyor, yamalı mı olsun tuvaletimiz diyor. Erdoğan’ı da taca atıyor. Erdoğan, “Her evde bir araba var, araba yetişmiyor kapıcısında da var” diye anlatmıştı ya ülkedeki refahı. ‘Mütedeyyin’ takılan maneviyatçılar şimdi iktidarı alınca lüksü, şatafatı, serveti meşru sayıp yoksul halkı aşağılıyor!

Mütedeyyinin atkısı da atkıymış ha!

Siyasal İslamcının maneviyatı da maneviyatmış ha!