Mustafa Sarıgül: 14 tane belediye başkanımız bize gelmek istiyor

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 14 belediye başkanının partisinin saflarına gelmek istediğini öne sürdü.

Mustafa Sarıgül: 14 tane belediye başkanımız bize gelmek istiyor

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Ankara Ticaret Odası (ATO) Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılan TDP 1’inci Olağan Genel Kurultayı’nda konuştu.

Konuşmasında, 14 belediye başkanının partisinin saflarına gelmek istediğini öne süren Sarıgül, “Onlarla konuşuyoruz ve diyoruz ki ‘doğru değil, acele etmeyin’” dedi.

Sarıgül’ün konuşmasında o bölüm şöyle:

“Bulunduğu partide davasını satmak istiyor, davasına ihanet ediyor; biz bu tip hiçbir arkadaşı partimize asla almayız. Çünkü deriz ki o partiye ihanet ettiğine göre bu partiye de ihanet eder. Biz çok hassas olacağız.
Bilmenizi istiyorum; 14 tane belediye başkanımız bize gelmek istiyor. Çeşitli siyasi partiler de var. Onlarla konuşuyoruz ve diyoruz ki ‘doğru değil, acele etmeyin.’ Hiçbir milletvekili transferi yapmayacağız.
Milletvekili transferini etik bulmayız, doğru bulmayız. Çünkü o milletvekilleri gelirse benim buradaki arkadaşlarımın haklarını yer.

Konuşmaların ardından delegeler oy kullandı. Sarıgül’ün tek aday olduğu kurultayda 933 delegeden 738’i oy kullandı. Sarıgül, geçerli olan 635 oyun tamamını alarak tekrar partisinin genel başkanı oldu.