Multi-maaşlı bürokratın kaç yerden maaş aldığı muamma

Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Hacı Murat Şahin'in üniversitede tam 6 görev üstlendiği ortaya çıktı. Şahin'in kaç maaş aldığı ise muamma konusu.

Multi-maaşlı bürokratın kaç yerden maaş aldığı muamma

Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Hacı Murat Şahin’in üniversitede tam 6 görev üstlendiği ortaya çıktı. Şahin’in kaç maaş aldığı ise muamma konusu.

AKP’nin multi-maaşlı bürokratlarına ilişkin haberler çıkmaya devam ediyor. Tabloya bakınca, kamu kaynaklarının nasıl harcandığının bir panaromasını da görmek mümkün. Son günlerin en tartışmaları konularından biri olan ve AK Parti içinde dahi tepkilere neden olan çok maaşlı bürokratlara bu kez bir de akademisyen eklendi; Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Hacı Murat Şahin.
Şahin, üniversitede 6 farklı görev üstleniyor. Konuya ilişkin Zeynep Çam’a konuşan Şahinbey Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hasan Şencan, Şahin’in kaç maaş aldığını ve Gaziantep Üniversitesi’nde personel kıtlığı yaşanıp yaşanmadığını sorduğunu ancak bu sorularına yanıt alamadığını ifade etti. Kendisine gelen bilgilere göre Şahin’in birden fazla maaş aldığını söyleyen Şencan, “Ancak net bir bilgi yok” şerhini de düştü.

İlk değil

Şahin’in özgeçmişine bakılınca, 2019-2020 yılları arasında çalıştığı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde de 4 farklı görev üstlendiği, 2013-2018 yılları arasında ise Batman Üniversitesi’nde yine birden fazla görevi olduğu görülüyor.
Konuya ilişkin Batman Yön Gazetesi’nde 24 Aralık 2017 tarihinde yazı yazan Gazeteci Ferit Tunç, “Batman Üniversitesi BESYO Bölüm Başkanı ve Rektör Bey’in yükünü hafifletmeye çalışan en samimi arkadaşlarından (ev arkadaşı), Batman Belediye Başkan Yardımcısı, Batman Belediye Spor Kulübü Başkanı ve bilmem daha başka meziyet sahibi…” ifadelerini kullanmış.