Muhalefetin oylarıyla reddedilen Güvenlik Soruşturması teklifinin yeniden oylanması için oylama yapılacak

AKP'nin kamuya ilk kez atanacaklar için güvenlik soruşturması öngören kanun teklifi muhalefetin oylarıyla reddedilmişti, teklifin yeniden oylanması için oylama yapılacak.

Muhalefetin oylarıyla reddedilen Güvenlik Soruşturması teklifinin yeniden oylanması için oylama yapılacak

CHP, İyi Parti ve HDP’in oylarıyla reddedilen AKP’nin Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi’nin yeniden oylanması için oylama yapılacak.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Tartışmaları manipülatif görüyorum. İtiraz üzerine Başkanlık Divanı toplandı. Oylamanın yenilenmesi yönünde karar çıkarsa tekrarlanır” derken, teklifin yeniden oylanması için oylama yapılacağı öğrenildi.

Şentop şunları söyledi:

“Bu TBMM’de ilk kez karşılaşılan bir durum değil. Daha önce de benzer şeylerle karşılaşılmış. İç Tüzük’ün 141. maddesinde “Başkan ile katip üyeler birlikte sayar” diyor. “Aralarında herhangi bir ihtilaf yoksa başkan sonucu açıklar” diyor. Ama bir uyuşmazlık varsa, bu ihtilaf üzerine o zaman elektronik oylamaya geçilmesi gerekiyor. Biz itiraz üzerine toplandık. Sorun olduğunu gördüğümde gereğini yaparım.”

AKP’nin sunduğu 16 maddelik kamuya ilk kez atanacaklar için güvenlik soruşturması öngören “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun” teklifi muhalefetin oylarıyla reddedilmişti.

CHP, AYM’YE GİDECEK

Bu gelişmeler üzerine bir açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “10 gün içinde eylemli İç Tüzük ihlalinden Anayasa Mahkemesi’ne gideceğiz” dedi.