Müftülüğe yasak yok: Yüzlerce öğrenciyle iftar yemeği

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayında toplu iftarların yasaklandığını açıklamıştı. Ancak Çorum İl Müftülüğü, 200 öğrenci ve kentin bazı protokol üyeleriyle iftar yemeği düzenledi.

Müftülüğe yasak yok: Yüzlerce öğrenciyle iftar yemeği

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayı boyunca toplu iftar ve sahur yapmanın yasak olacağını açıklamıştı.

Ancak iktidarın kısıtlamalardan Diyanet’in faaliyetlerinin ise fiilen muaf tutulduğu anlaşılıyor. Öyle ki İl Müftülükleri yüzlerce kişinin bir araya geldiği iftar organizasyonları yapmayı sürdürüyor.

Çorum İl Müftülüğü, Kredi Yurtlar Kurumu Çorum İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan 200 öğrenciye iftar yemeği verildi. Yasağın göz göre göre ihlal edildiği yemek organizasyonunun fotoğrafları, müftülüğün resmi sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Paylaşımda verilen bilgiye göre Çorum Kerebi Gazi KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nda gerçekleşen iftar yemeği programına İl Müftüsü Muharrem Biçer, Müftü Yardımcıları Adnan Bıyık, Adem Aygül, Fatih Kaya ile birlikte Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eger de katıldı.

İşte müftülüğün paylaşımı: