Mübariz Mansimov'u öldürtmek için Türkiye'ye getirildiği iddia edilen Nadir Salifov, Meclis gündeminde

"Nadir Salifov’un Türkiye’ye girişi yasaklanmışsa bu kişi ne şekilde, hangi gerekçeyle ve hangi sınır kapısından Türkiye’ye giriş yapmıştır?"

Mübariz Mansimov'u öldürtmek için Türkiye'ye getirildiği iddia edilen Nadir Salifov, Meclis gündeminde

Ülkücü mafya lideri Sedat Peker’in iddialarında ismini andığı, Mübariz Mansimov’u öldürtmek için Türkiye’ye getirildiği iddia edilen Nadir Salifov, Meclis’te Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na soruldu.

Peker, “Guli, devlet deport etti, Edirne’de organize şube müdürlüğü ile girilen çatışmada bir polisimiz şehit oldu, bu kişinin adamları yaptı, elde delil olmadığı için dava açamıyoruz dediler. Organize şube polisini öldüren, öldürdüğü devletin resmi yazısında, deport kararında olan kişiyi deportu kaldırıp Türkiye’ye getirtti derin devletimizin başı.” diyerek Mehmet Ağar’ı işaret etmişti.

Peker, ilgili şahsın Türkiye’ye getirilmesinin arka planında ise Mübariz Mansimov’un öldürülerek; mallarına çökülmesi olduğunu iddia etmişti.

“Bunu Cumhurbaşkanı yapamaz, polis katili ya. Mehmet Ağar getirtti bunu. Niçin biliyor musunuz? Mansimov’u öldürmesi için. Oradaki yat limanının özelliğini biliyor musunuz, 40-50 metre büyüklüğündeki yatların yanaşabildiği o bölgedeki tek liman. Yani gemi büyüklüğünde yatlar. Yani 4 – 5 ton kokainlerin getirileceği limanlar. Ya Mübariz orada, yaşayan bir insan.”

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na “Öldürülen Nadir Salifov’un Türkiye’ye girişi yasaklanmışsa, hangi gerekçeyle ve hangi sınır kapısından Türkiye’ye giriş yapmıştır?” diye sordu.

Deva Partisi Hukuk ve Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yeneroğlu, Azeri suç örgütü lideri Nadir Salifov’un Türkiye’ye girişi ve Antalya’da öldürülmesini hakkında, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi verdi.

ÇAVUŞOĞLU’NA ZOR SORULAR

Yeneroğlu’nun önergesinin gerekçesi şöyle:

“Azeri Suç örgütü lideri Lotu Quli lakaplı Nadir Salifov 7 Ekim 2018 tarihinde gözaltına alınmış ve Azerbaycan’da hakkında yakalama kararı bulunduğu için 2018 yılında Türkiye’den ihraç kararı (deport) alınarak ihraç edilmiştir. Ancak daha sonra bu kişi tekrar Türkiye’ye girmiş ve 20.08.2020 tarihinde Antalya’da öldürülmüştür.”

İstanbul Milletvekili Yeneroğlu, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na şu soruları sordu:

“- Nadir Salifov hakkında 2018 yılında alınmış bir deport (ülkeden ihraç) kararı var mıdır? Varsa, hakkındaki hangi suç isnatları nedeniyle Azerbaycan’a iade edilmiştir?

– Nadir Salifov hakkında Türkiye’ye giriş yasağı konulmuş mudur?

– Nadir Salifov’un Türkiye’ye girişi yasaklanmışsa bu kişi ne şekilde, hangi gerekçeyle ve hangi sınır kapısından Türkiye’ye giriş yapmıştır?

– Nadir Salifov’un Türkiye’ye giriş sebebi ile Türkiye’de öldürülme sebebi ve katil zanlılarına dair Azerbaycan ile iş birliği halinde bir soruşturma yürütülmüş müdür? Soruşturma yürütülmüşse ne sonuca varılmıştır?”