MSB'den 'Katarlı gençlerin, Türkiye'de sınavsız okuyabileceğine' ilişkin açıklama: Her Katarlı değil, detaylı bilgilendirme yapılacak

İki ülke arasında yapılan Askeri Eğitim ve İş Birliği Protokolü gereğince iki ülke vatandaşları tıp, diş hekimliği, eczacılık sağlık meslek yüksek okulu, hemşirelik alanlarında karşılıklı olarak ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim alabilecek.

MSB'den 'Katarlı gençlerin, Türkiye'de sınavsız okuyabileceğine' ilişkin açıklama: Her Katarlı değil, detaylı bilgilendirme yapılacak

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada, “Her Katarlının sınavsız tıp fakültelerine girmesi diye birşey yok bu protokolde” denildi. Türkiye ile Katar arasında imzalan “Askeri Sağlık Alanı’nda Eğitim ve İşbirliği” protokolü ile birlikte Katarlı gençler ayrılan kontenjanlara göre Türkiye’de tıp, diş hekimliği, eczacılık eğitimi alabilecek.

Genelkurmay Basın Albay Zeki Aktürk, ‘Katarlı gençlerin, Türkiye’de sınavsız tıp okuyabileceğine’ ilişkin iddialarla ilgili bilgilendirme yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada, “Katarlıların tıp fakültelerine sınavsız ve ücretsiz gireceği ile ilgili tartışmalar gerçeği yansıtmıyor” denildi.

“HER KATARLI DEĞİL”

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu protokol askeri sağlık alanında işbirliği protokolü ve misafir personel ve misafir öğrenciler Katar Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan asker sivil personel ile Katar silahlı kuvvetlerinde görev yapmak üzere eğitim alacak personeli kapsıyor. Her Katarlının sınavsız tıp fakültelerine girmesi diye birşey yok bu protokolde. Detaylı bilgilendirme yapılacak.”