MSB'den 'Dedeağaç' açıklaması: 2014'ten beri yapılıyor, çok büyük bir yığınaklama söz konusu değil

MSB yetkilileri ABD'nin Dedeağaç'ta yaptığı yığınak hakkında 'endişe edilecek bir durum yok' açıklamasında bulundu.

MSB'den 'Dedeağaç' açıklaması: 2014'ten beri yapılıyor, çok büyük bir yığınaklama söz konusu değil

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Plan Subayı Hava Muhabere Binbaşı Pınar Kara, bakanlıkta düzenlediği bilgilendirme toplantısında , başta ABD’nin Dedeağaç üssüne askeri yığınak yapması ve F-35 kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu.

ABD’den F-16 tedariki konusunun Kongre’ye gittiği yönündeki bilgilerle ilgili olarak ise “Talebimizi ABD tarafına ulaştırdık. Onlar değerlendirme aşamasında. Bu konunun Kongre’ye gittiğinde nasıl sonuçlanacağını hep birlikte göreceğiz” dedi.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Plan Subayı Hava Muhabere Binbaşı Pınar Kara

Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinde, Türkiye’nin Edirne sınırına 40 kilometre mesafedeki Dedeağaç’ta son dönemde ABD’de tarafından yapılan yığınak çalışmasına ilişkin soru üzerine, şu ifadeleri kullandı:

“2014’TEN BERİ YAPILIYOR”

ABD’nin söz konusu sevkiyatları Atlantic Resolve Harekatı kapsamında yapılan faaliyetlerdir. Bu faaliyetler 2014 yılından itibaren yapılıyor. Stratejik intikal, lojistik faaliyetleri olarak icra edilen faaliyetlerdir. Daha önce Baltık üzerinden yapılan faaliyetler son dönemde Dedeağaç üzerinden gerçekleştiriliyor.

“GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Bunlar ABD’nin Avrupa güvenliğine katkı sağlamak üzere kendi lojistik ve muharip unsurlarını rotasyonel olarak Avrupa’ya getirip, belli bir müddet onlara buralarda eğitim verip daha sonra geri intikalini kapsayan rotasyonel faaliyetler. Bu kapsamda çok büyük bir yığınaklama söz konusu değil. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.