Moskova'daki bir halk merkezinde silahlı saldırı

Rusya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırganın 45 yaşındaki Sergey Glazov olduğu ve bakanlığa bağlı güvenlik biriminin çalışanı tarafından yakalanarak etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Moskova'daki bir halk merkezinde silahlı saldırı

Rusya’nın başkenti Moskova’nın güneydoğusundaki Ryazanskiy Çok Amaçlı Halk Merkezi’nde kimliği belirsiz bir kişi tarafından ateş açıldı. 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Twitter hesabından açıklama yapan Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, “Ryazanskiy Çok Amaçlı Halk Merkezi’nde bir trajedi yaşandı. Katil yakalandı” dedi.

Olayla ilgili son bilgileri paylaşan Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Anastasiya Rakova da ölü sayısının 2, yaralı sayısının 4 olduğunu açıkladı. Açılan ateş sonucunda halk merkezinin bir yöneticisi ile güvenlik görevlisinin öldüğünü belirten Rakova, 2 kadın, 1 erkek ve 1 kız çocuğundan oluşan yaralıların durumunun ağır olduğunu, şu anda ameliyatta olduklarını duyurdu. Moskova Çocuk Hakları Ombudsmanı Olga Yaroslavskaya, olayda yaralanan 10 yaşındaki kız çocuğunun hayati tehlikesi bulunmadığını söyledi.

Rusya İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, saldırganın 45 yaşındaki Sergey Glazov olduğu ve bakanlığa bağlı güvenlik biriminin çalışanı tarafından yakalanarak etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Bakanlık olay sırasında saldırganın üzerinde silah ve bıçak bulunduğunun tespit edildiğini, zanlıyı yakalayan polisin eylemlerinin daha fazla can kaybını önlediğini ve polis memuruna Bakan Vladimir Kolokoltsev tarafından ödül verileceğini vurguladı. Rusya Soruşturma Komitesi olayla ilgili soruşturma başlattı.