Montrö bildirisini imzalamayan eski amiral: Bildiri çok ilginç bir şekilde 4 Nisan'da basına sızdırıldı

104 emekli amiralin imzaladığı Montrö bildirisi hakkında emekli amiral Semih Çetin bildirinin erkenden basına sızdırıldığını iddia etti.

Montrö bildirisini imzalamayan eski amiral: Bildiri çok ilginç bir şekilde 4 Nisan'da basına sızdırıldı

Halk TV’de bir programa katılan emekli amiral Semih Çetin WhatsApp’tan gönderilen metinde 4 Nisan değil, 6 Nisan yazdığını, duyurunun 6 Nisan’da yayınlanacağını sandığını söyledi.

Hazırlanan metinle ilgili bir şerhi olmadığını imzalamama nedeni olarak ise “Bildiri bana da geldi ancak bildiride ismi olan bazı kişilerin Balyoz sürecindeki vefasızlıkları nedeniyle imzalamadım” ifadelerini kullandı.

KİM NE AMAÇLA DEĞİŞTİRDİ BİLMİYORUM

Metnin kendisine geldikten sonra değiştirilmiş olduğunu söyleyen Çetin, “Bana gönderilen metinde Yüce Türk Milletine” diye ifade olmadığını söyleyerek metnin değiştirildiğini ileri sürdü. Ayrıcı Çetin, metnin başında ‘basın duyurusu’ yazıyordu diyerek “Bana gönderilmesinden sonra değiştirildi mi? Kim ne amaçla değiştirdi bilmiyorum” dedi.

Çetin’in açıklamalarındaki bazı kısımlar ise şu şekilde:

“Ertesi gün bildirinin yayımlanmasından sonra ‘darbe’ iddiaları ortaya çıkınca hemen Whatsapp grubundaki yazışmalara döndüm. Acaba konuyla ilgili bir konuşma var mı diye baktım ama öyle bir şey yoktu. Bildiri hazırlanmış kendi aralarında ‘şurasını böyle düzeltelim, bu çıksın’ gibi konular konuşmuşlar. Bana geldiğinde bildiri son halindeydi. Zaten bildiri de değil üzerinde basın duyurusu yazıyordu. Sonunda da ‘kamuoyuna saygıyla arz ederiz’ ifadesi vardı. Bana gönderilen taslak bildiride Yüce Türk Milletine diye bir başlık yok. Yayına gelmeden önce sorulara hazırlıklı olmak için bildiriye baktığımda çok enteresan bir şey gördüm. Bildirinin altındaki tarih 06.04.2021 olarak görünüyordu. Ancak bu bildiri çok ilginç bir şekilde 4 Nisan’da basına sızdırıldı.”