Montrö bildirisine imza atan 14 emekli amiral serbest bırakıldı

Montrö bildirisine imza attıkları için gözaltına alınan 14 emekli amiral adli kontrol şartıyla serbest bıraklıdı.

Montrö bildirisine imza atan 14 emekli amiral serbest bırakıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 104 emekli amiralin yayımladıkları bildiri ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 emekli amiral adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Savcılık, Alaettin Sevim, Atilla Kezek, Atilla Kıyat, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Mustafa Özbey, Ramazan Cem Gürdeniz, Turgay Erdağ ve Türker Ertürk’e yurt dışına çıkma yasağı ve konutu terk ekmeme adli kontrol şartı talep etti. Ali Sadi Ünsal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Engin Baykal ve Nadir Hakan Eraydın hakkında ise yurt dışına ve il dışına çıkmama yasağı adli kontrol şartları talep edildi. Ergun Mengi’nin ise tutuklanması talep edildi.

Ankara 8. Sulh Ceza Hâkimliği; savcılığın ‘ev hapsi’ anlamına gelen ‘konutlarını terk etmeme’ yönünde talep ettiği adli kontrol talebini, emekli amirallerin ‘yaş ve sağlık durumları, Covid-19 salgını koşulları ve dosya kapsamını’ dikkate alarak reddetti.

Bildiriyi yazdığı için hakkında tutuklama talep edilen Ergun Mengi ise ifadesini alınmasının ardından il dışına ve yurt dışına çıkma yasağı ile serbest bırakıldı.