Mısra Öz: Sorumluluğun TCDD’de olduğu kanıtlandı

Mısra Öz "Bu belki bilinçli belki de zaman kazanmak için yapıldı. Ancak yaşadığımız acının üzerine daha fazlası eklendi.  Dava dosyasına eklenen son iki raporla birlikte sorumluluğun TCDD’de olduğunun kanıtlandı." dedi.

Mısra Öz: Sorumluluğun TCDD’de olduğu kanıtlandı

Tekirdağ Çorlu’da meydana gelen tren faciasının 7’inci duruşması yarın Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Faciada 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz Sel, yargılamayı, dosyaya yeni giren ve ilk defa üst düzey yöneticilere işaret eden ek bilirkişi raporunu BirGün’den Dilan Esen’e değerlendirdi.

Tüm sorumluların yargılanması için 3 yıl boyunca büyük bir mücadele yürüttüklerini söyleyen Sel, olay yerini ilk inceleyen bilirkişi heyeti nedeniyle zaman kaybettiklerini vurgulayarak şunları kaydetti:

“Bu belki bilinçli belki de zaman kazanmak için yapıldı. Ancak yaşadığımız acının üzerine daha fazlası eklendi.  Dava dosyasına eklenen son iki raporla birlikte sorumluluğun TCDD’de olduğunun kanıtlandı. İlk raporun ardından bilirkişi heyetinde yer alan ve Ulaştırma Bakanlığı Danışmanı olan Mustafa Karaşahin’in başarılı gördüğü menfezde 25 kişi öldü. Son çıkan raporlarda altyapı ve üst yapının sorunlu olduğu görüldü. Gerçekler alenen ortadayken bilimsel olarak ortaya koyuldu. Gözümüz kulağımız yargıya dönmüş durumda.”

Yarınki davanın ülke için de çok önemli olduğunu belirten Sel, “Çorlu davası heyeti Türkiye’deki adaletin nasıl işlediğine örnek bir tablo çıkartacak. Ya adalet yerini bulmayacak ya da bu kadar bilimsel raporlarla ortaya konmuş bir katliamın hesabı sorulacak” dedi.