Minibüs şöförü, 'türbanlı kadına hakaret ettiği' iddiasıyla tutuklandı

İzmir'de minibüs şöförü R.E., trafikte türbanlı kadın şöförle yaşadığı tartışma sırasında kadına hakaret ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Minibüs şöförü, 'türbanlı kadına hakaret ettiği' iddiasıyla tutuklandı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “22 Temmuz Perşembe günü Karabağlar’da otomobil sürücüsü Rabia B. ile minibüs sürücüsü R.E. ve yanındaki Y.E. aralarında tartışma yaşandığı, tartışma sırasında iddiaya göre şüphelilerin Rabia B.’ye başörtüsünden dolayı hakaret ettikleri ve tehditte bulundukları” belirtildi.

Açıklamada, “Olayın ardından Rabia B.’nin polise giderek şikayetçi olması üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldığı, olay anına ilişkin tanık ifadeleri ve mobese kameralarının incelenmesi sonucu şüphelilerin R.E. ve Y.E olduklarının tespit edildiği” bildirildi.

‘İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme’ suçlamasıyla gözaltına alınan R.E ve eşi olduğu belirtilen Y.E, emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi. Şoför R. E. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanırken, eşi Y.E. ise ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı.