'Mini infaz' paketi: Tabuta son çivi

Hukukçu Turgut Kazan, Meclis'te komisyonda kabul edilen "mini infaz" paketine ilişkin "Fiilen çiğnedikleri cumhuriyet savcılığı makamına, şimdi de yasal olarak son veriyorlar” dedi.

'Mini infaz' paketi: Tabuta son çivi

AKP’nin hazırladığı “mini infaz” paketi Meclis Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. Paketin içeriğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan hukukçu Turgut Kazan, düzenlemenin kabul edilmesi halinde “başsavcının, savcı tarafından yürütülen soruşturmanın kararına müdahale edebileceğini” kaydetti.

Cumhuriyet‘te yer alan habere göre Kazan, “Başsavcılık, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine bağlı bir kurum niteliğini kazanıyor. Cumhuriyet savcılığı da yasal düzenleme ile cumhuriyet savcılığı olmaktan çıkarılacak, doğrudan tek adam rejiminin belirlediği başsavcıların yazmanı, emrine verilmiş bir çalışanı niteliği kazanacak. Fiilen çiğnedikleri cumhuriyet savcılığı makamına, şimdi de yasal olarak son veriyorlar” dedi.

“BİR YERDE BİRİSİ ÇIKAR DİYE…”

Özellikle son dönemde, sık sık “Bir savcı yok mu” sorusunun sorulduğunu anımsatan Kazan, “Kanun teklifi ile gardlarını almaya çalışıyorlar. Bir yerden kaçak olur diye korkuyorlar. Önemli işlerle görevlendirilen savcıların çok önemli bir kısmı, AKP’li kadrolardan geliyor ancak bir yerde birisi çıkar diye korkuyorlar” değerlendirmesinde bulundu.