Milyonlar yandaş müteahhit eliyle çöpe atıldı

Geçtiğimiz yıl pistteki çatlaklar için düzenlenen gizli kapaklı ihaleyle 58 milyon liraya 200 gün süren onarımdan geçen Trabzon Havalimanı acil bakım için yine kapatıldı.

Milyonlar yandaş müteahhit eliyle çöpe atıldı

Yılda 30 bin uçağın inip kalktığı Türkiye’nin en yoğun havalimanlarından Trabzon Havalimanı bugün uçuşlara kapatıldı. Tüm uçuşlar iptal edildi. Seferler Ordu-Giresun Havalimanı’na yönlendirildi.

Kapatma gerekçesi aydınlatma ve bazı eksiklikler olarak açıklandı ama uzmanlar buna şüpheyle yaklaşıyor zira böyle bir nedenle uluslararası bir havalimanının bütün uçuşlarının iptal edilmesi ve tamamen kapatılması pek rastlanan bir şey değil.

Uzmanlara göre kapatmanın gerekçesi pistte oluşan çökme ve çatlaklar. Uzun yıllardır devam eden çatlak ve çökmeler birkaç yıldır daha ağır bir tabloda seyretmeye başladı.

TANIDIK MÜTEAHHİTE 58 MİLYON LİRALIK GİZLİ İHALE

Çatlaklar ve çökmelerin çoğalması üzerine geçtiğimiz yıl gizli bir ihale yapıldı. 58 milyon liralık onarım ihalesi AKP iktidarının en çok kamu ihalesi alan gözde müteahhitlerinden MAKYOL’a özel davetle verildi. Sözcü’den Yusuf Demir’in haberine göre; Havalimanındaki onarım tam 200 gün sürdü.

ONARIM BİTTİ AMA ÇATLAMALAR DEVAM ETTİ

Herkes özellikle Trabzonlular rahatladı derken sorunun çözülmediği ortaya çıktı. Çünkü pistte peş peşe çatlaklar oluşmaya devam etti. 20 Ağustos’ta oluşan çatlaklar nedeniyle bütün uçuşlar durduruldu, pist kapatıldı. Geçici önlemler alındıktan sonra pist tekrar açıldı. Aynı sorun geçtiğimiz günlerde de tekrarlanınca Ulaştırma Bakanlığı pisti bir gün boyunca tamamen kapatma kararı almak zorunda kaldı.

PROF. DR. BEKTAŞ: KARADENİZ’İN DALGALARI ALTINI SÜREKLİ OYUYOR

Konuyu 45 yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapmış Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş tüm detaylarıyla yakından takip ediyor. Prof. Dr. Bektaş, “Sırtımda cüppe yerine, başımda takke olsa belki sözüm tutulur, bu noktaya gelinmezdi” diyor.