AKP'li Mehmet Muş, Özdağ'a düzenlenen saldırıya ilişkin "MHP ile şiddeti kimse yan yana getiremez" dedi

Muş, "Bugün 44 maddelik Milli Savunma Bakanlığı ile ilgili yasa teklifimizi Meclis Başkanlığına sunuyoruz. Askerliğini yapmayan milletvekilleri dönem sonunda bu görevleri ifa edecekler" ifadelerini kullandı.

AKP'li Mehmet Muş, Özdağ'a düzenlenen saldırıya ilişkin

AKP, Milli Savunma Bakanlığı ile ilgili yeni yasa teklifini bugün Meclis Başkanlığı’na sunacak. AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bugün 44 maddelik Milli Savunma Bakanlığı ile ilgili yasa teklifimizi Meclis Başkanlığına sunuyoruz” ifadesini kullandı.

Mehmet Muş, askerlikle ilgili 44 maddelik yasa teklifinin bugün Meclis Başkanlığı’na sunulacağını açıklarken gündeme ilişkin soruları da yanıtladı.

Muş, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a düzenlenen saldırıya yönelik soruya “Milliyetçi Hareket Partisi’nin durumu Başkan Devlet Bahçeli tarafından ortaya kondu. Şiddete karşı son derece mesafeli, asla tasvip etmeyeceklerini belirtmişlerdir. Hem emniyet hem yargı olayın üzerindedir. Hukuk devletinde olması gerekenler yapılıyor. Şiddeti tasvip etmeyiz. MHP ile şiddeti kimse yan yana getiremez” yanıtını verdi.

HDP İl Başkanlığı binasından çıkarken zafer işareti yapan HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu hakkında da konuşan Mehmet Muş, “HDP tavrını terörden yana koymaktadır” dedi.

HAYVAN HAKLARI YASASI HAKKINDA AÇIKLAMA

AKP’li Muş, hayvan hakları yasasına ilişkin olarak da, “Bazı değişiklikler yapılacak. Belli bir noktaya geldi. Bazı sorumluluklar getiriyoruz. ‘Bir hayvanı aldım, 15 gün sonra sıkıldım, bunu sokağa atayım.’ Bunu yapamayacak. Eğer bir hayvanı alıyorsanız, sahipleniyorsanız, bunun sorumluluğunu yerine getireceksiniz. Çip sistemini yaygınlaştıracağız” açıklamasında bulundu.

“ADALET BAKANI GÜL’ÜN DOĞRUDAN SOYLU İLE İLGİLİ SOSYAL MEDYA VURGUSU YAPMAMIŞTIR”

Öte yandan Muş, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ilişkin olarak yorumlandığı açıklamalarına dair de görüşünü ifade etti. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Muş, “İçişleri Bakanı Soylu’nun annesine yönelik paylaşımı kabul etmek mümkün değildir. Adalet Bakanı doğrudan İçişleri Bakanımız ile ilgili sosyal medya vurgusu yapmamıştır” ifadelerini kullandı.