Millete küfür eden Mehmet Cengiz dozerlerini halkın üstüne sürdü

Rize'de dünyada koruma altında bulunan 200 vadiden biri olan İşkencidere vadisinde Cengiz İnşaatın dozerleri nöbet tutan yurttaşların üzerine sürüldü.

Millete küfür eden Mehmet Cengiz dozerlerini halkın üstüne sürdü

Rize’de dünyada koruma altında olan 200 vadiden biri olan İkizdere’deki İşkencidere Vadisi’ne Cengiz Holding tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı nöbet tutan yurttaşların üzerine Cengiz Holding’in dozerleri sürüldü.

Yaklaşık 16 milyon tona yakın taşın çıkarılmayı planlandığı taş ocağı projesine yöre halkı tepkili. Taş ocağı yüzünden doğaya zarar verileceği ve köylerinin ellerinden gideceğini söyleyen yurttaşlar projenin doğaya zarar vermeyecek bir bölgede yapılması gerektiğini söyledi.

Birgün’deki habere göre, Taş ocağı için harekete geçen Cengiz Holding polis ve jandarma eşliğinde vadiye girmeye çalışırken yolu keserek izin vermeyen yurttaşlar polis ve jandarma müdahale etti. Dozerlerin geçmemesi için kendisini dozerin önüne atan bir kişinin ise üzerine bilerek dozer sürüldü köylüler dozere karşı ‘ezsin bizi’ diyerek direneceklerini söylediler.

MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Yöre sakinlerinden Yüksel Baş, “Bizim çay bahçelerimiz yaşam alanlarımız hep burada. Çaylık alanlarımız var, arılarımız var, su kaynağımız var. Bütün gelirimiz buradan. Taşocağı olursa biz mahvoluruz” dedi. Ayşe Baş ise “Malımızı korumak için buradayız. Gece gündüz burada nöbet tutacağız. Biz buradan yol vermeyeceğiz, mal vermeyeceğiz, taş vermeyeceğiz. Onlar bezecek, biz bezmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. Mücadeleden vazgeçmeyeceklerini anlatan Dursun Baş da “Ormanı katlederek liman dolgusu yapılmaz” ifadelerini kullandı.