Milas'ta alevler termik santrale ulaştı!

Milas'taki yangınlar alevler Kemerköy Termik Santrale sıçradı.

Milas'ta alevler termik santrale ulaştı!

Milas’ta devam eden orman yangını tüm önlem ve çabalara rağmen termik santrale sıçradı. Saat 21.00 sıralarında termik santralin elektrik iletim tellerinden de kıvılcımlar düşmeye başladı. Bunun ardından terminalin alarmı çalmaya başladı. Bu arada patlamaların da yaşandığı bölgede elektrikler kesildi.

Güvenlik gerekçesi ile insanların bölgeden uzaklaştığı Milas’taki santralde durum ciddiyetini koruyor.

“SANTRAL BOŞALTILIYOR”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Acil uçak istiyoruz” dedi ve paylaşımına şu notu düştü:

“Yalvarıyoruz, uyarıyoruz… Günlerdir söyledik. İşte yangın fabrikanın çevresini sardı. Derhal müdahale!!!!”

Tokat, daha sonra “Alevler Termik Santrale girdi… Santral şu an tamamen boşaltılıyor ve şimdi sirenler çalıyor…” paylaşımında bulundu.

BELEDİYEDEN  AÇIKLAMA

Milas Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise termik santralin ilk kez böylesine tehdit altında olduğu duyuruldu. Belediyenin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Alevler yeniden başladı… Kemerköy Termik Santrali’ne çok yakın bir alanda alevler yükseldi. Evet doğru duydunuz, termik santral ilk defa böylesine tehdit altında…”

MSB’DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, “Muğla’nın Milas ilçesindeki orman yangınının bölgedeki termik santraline yaklaşması üzerine, iskelede toplanan vatandaşlarımız Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait çıkarma gemilerimizle emniyetli bölgelere tahliye ediliyor” denildi.