Mikis Theodorakis, Atina'da yağmur altında şarkılar ve alkışlarla uğurlandı

Yunan müzisyen Mikis Theodorakis, Atina'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Mikis Theodorakis, Atina'da yağmur altında şarkılar ve alkışlarla uğurlandı

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden dünyaca ünlü Yunan bestekâr Mikis Theodorakis, Mitropolis Kilisesi’nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

3 gün boyunca halkın ziyaretine açılan büyük sanaatçının naaşı, vasiyeti üzerine naaşı Girit’e gönderilmeden önce Atina’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, anamuhalefet partisi SYRIZA lideri Aleksis Çipras, eski başbakan ve PASOK’un eski lideri Yorgo Papaandreou ve KKE Genel Sekreteri Kutsumbas katıldı.

KKE Genel Sekreteri Kutsumbas, Theodorakis’e veda konuşmasında “Sana şarkılarınla veda ediyoruz çünkü dünyayı savurganca soyanlar bunu hak ediyor” dedi.

“Ağızdan ağza bir fısıltı dolaşıyor: ‘Mikis olmadan farklı olurduk’. Ve bu böyle. Sen olmasaydın farklı olurduk” diyen Kutsumbas, sanatçıya “Ölümsüz! Düşlerimiz intikamını aldığında da sen orada olacaksın, büyük anlarda hep olduğun gibi” diyerek seslendi. Konuşmayı çok sayıda kişi piskoposluk önüne aktarılan yayın aracılığıyla dinledi.

Theodorakis’in cenazesi kendi isteğine uygun olarak Girit Adası’na kardeşinin yanına defnedilecek. Sanatçı, 2013 yılında Hanya Belediye Başkanı’na yazarak isteğini belirtmişti.