Migros işçileri TÜSİAD önünde eylem yaptı: Taleplerimiz karşılanıncaya kadar direneceğiz

Kod 29’la işten çıkarılan Migros işçileri direnişlerinin 74’üncü gününde TÜSİAD Genel Merkezi önünde eylem yaptı.

Migros işçileri TÜSİAD önünde eylem yaptı: Taleplerimiz karşılanıncaya kadar direneceğiz

Kocaeli’nin Çayırova ilçesindeki Migros deposunda çalışan işçiler, sendikalı oldukları için önce ücretsiz izne çıkarılmış, ardından başlattıkları direniş nedeniyle Kod 29’la işten atılmışlardı. 74 gündür direnişte olan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi işçiler bugün TÜSİAD Genel Merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklaması öncesi polis tarafından işçiler engellenmek istedi. Sendika Genel Başkanı Murat Bostancı’ya güvenlik şube müdürü tarafından hakaret edildi.

Polisin engelleme çabalarına rağmen gerçekleştirilen basın açıklamasında “Bizler, patronlar ve onların kuklaları siyasal iktidar karşısında çaresiz olmadığımızı biliyoruz. Gücümüzü birliğimizden ve işçi sınıfımızın dayanışmasından alıyoruz.” vurgusu yapıldı.

Pandemi döneminde çalışma hayatına yönelik getirilen işçi aleyhine uygulamalara dikkat çekilen açıklamada “Kovid-19’un pandemi olarak ilan edildiği günden bu yana bir yıl geçti. İlk günden bu yana ‘çarklar dönsün, üretim sürsün’ diyerek alınan önlemlerin tamamı patronları korumaya, işçiyi ise patronların insafına bırakmaya dönüktü. İktidar tarafından içi boş ‘evde kal’ çağrıları yapılırken milyonlarca işçi hayatta kalmak için yüzler binler halinde fabrikalarda, şantiyelerde, atölyelerde, depolarda ölüm pahasına çalışmak zorunda bırakıldı.” denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Direnişimizin ilk gününden bu yana Migros yöneticileri ile defalarca görüşme talep ettik. Migros’un bağlı bulunduğu Anadolu Grubu genel müdürlüğüne depolardaki ağır çalışma koşullarıyla ilgili hazırladığımız dosyamızı teslim ettik. Bir muhatap aradık. Karşılığı ise direnişçi depo işçilerini ahlaksız ilan ederek Kod 29 ile işten atmak oldu. İşçileri salgın koşullarında açlıkla terbiye etmeye çalışanlara karşı ‘İşçiler açken Tuncay Özilhan’a huzur yok’ diyerek direnişimizi Anadolu Grubu önüne taşıdık. Taleplerimizi büyük patron Tuncay Özilhan’ın gökdelenleri önünde haykırdık. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz, örgütlenme hakkımıza ısrarla sahip çıkmaya devam edeceğiz, kölelik dayatmalarına boyun eğmeyecek, taleplerimiz karşılanıncaya kadar direneceğiz ve mutlaka kazanacağız.”

“Bizler, patronlar ve onların kuklaları siyasal iktidar karşısında çaresiz olmadığımızı biliyoruz. Gücümüzü birliğimizden ve işçi sınıfımızın dayanışmasından alıyoruz.”