Migros işçileri, patronun evi önünde darp edilerek gözaltına alındı!

Migros depo işçileri, bir kez daha patron Tuncay Özilhan'ın evi önünde polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

Migros işçileri, patronun evi önünde darp edilerek gözaltına alındı!

Kod-29 ile işten atılan Migros depo işçileri, patron Tuncay Özilhan’ın Beykoz’daki villası önünde çadır kurmak istedikleri için polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Direnişlerinin 91. gününde migros işçilerinin gözaltına alındıklarını “Yine gözaltına alındık” ifadeleri ile duyuran DGD-Sen, twitter hesabından yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“91 gündür direniyoruz. Migros depo işçileri olarak insan gibi çalışmak istiyoruz.
@AnadoluGrubu tüm görüşme taleplerimizi reddettiği için patron Tuncay Özilhan’ın evi önündeyiz. Patronun evi önünde olduğumuz için polis iskencesiyle yine gözaltına alındık

Sadece patron Tuncay Özilhan’ın evi önünde açıklama yapmak istediğimiz için polisler tarafından işkence edilerek, kasti şekilde nefessiz bırakılmaya çalışılarak ve ezilerek gözaltına alındık”

Ücretsiz izne çıkarıldıkları için direnişe geçen Migros depo işçileri Kod 29 ile işten atıldı. Direnişlerini patron Tuncay Özilhan’ın İstanbul Beykoz’da bulunan villası önüne taşımaya karar veren işçiler geçen pazartesi günü eylem yapmak istedikleri sırada gözaltına alındı.

Ardından kaymakamlık salgını gerekçe göstererek 15 günlük eylem yasağı getirdi. İşçiler eylem yasağının patrona özel alındığını belirterek bugün direniş çadırı kurmak üzere villa önüne geldi. Ancak işçilerin çadır kurmasını engelleyen polis, işçileri sert müdahaleyle gözaltına aldı.