MHP'nin tehdit sırası Merdan Yanardağ'da: Akıllı ol...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ı hedef alarak, tehditlerde bulundu.

MHP'nin tehdit sırası Merdan Yanardağ'da: Akıllı ol...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı hedef aldı.

Merdan Yanardağ’ın televizyon yayınında “MHP’nin bir Soğuk Savaş dönemi ve kontrgerilla partisi olduğu” yönündeki tespitlerinin doğru olmadığını öne süren MHP’li Yalçın, “Gerek sözlerinden, gerekse programından cehalet fışkıran Merdan Efendi, geçtiğimiz günlerde gazetecilik adına utanç verici bir iddiada daha bulunarak MHP davasının zaman aşımına uğradığını ve dosyanın kapanmadığını ileri sürmüştü” dedi.

Yalçın, “Türkiye’nin gerçeklerinden habersiz gazeteci taslağı Merdan Yanardağ şunu da iyi bilmeli; Atatürk’ün fikirleri ve yönetim anlayışı bugün sadece MHP’de yaşıyor. Dolayısıyla ekran kabadayılığı yapma, akıllı ol. Senin için de bir Molla Kasım mutlaka vardır” ifadelerini kullandı.

YANARDAĞ’DAN YANIT

Merdan Yanardağ,  kendisini hedef alan Semih Yalçın’a Twitter üzerinden yanıt verdi. “Bu tehditlere boyun eğeceğimizi sanan varsa yanılıyor; vız gelir” diyen Yanardağ, MHP hakkında en kapsamlı araştırma kitaplarından birini yapanın kendisi olduğunu belirtip şöyle devam etti:

“Devlet Bahçeli dönemiyle birlikte, ama daha çok 28 Şubat sürecinin ardından devletin Milli Güvenlik Siyaset Belgesi yeniden oluşturulunca, MHP Soğuk Savaş dönemi örgütlenmesi, yani bir operasyon aygıtı olmaktan çıkmaya yöneldi. Bir ölçüde başardı da.. MHP, 28 Şubat’ın ardından, özellikle 1999’dan itibaren merkez sağa yaklaşarak radikal milliyetçi bir siyasi harekete dönüşmeye başladı. Ecevit’in liderliğinde kurulan DSP-ANAP-MHP koalisyonu bu döneme denk gelir. Bugün İYİ Parti’yi oluşturan kadrolar partideydi.”

Yalçın’ın milliyetçilik konusunda okuma yapmasını ‘tavsiye’ eden Yanardağ, “MHP 2015’ten sonra yeniden değişmeye, eski kimliğine dönmeye başladı” deyip şunları ekledi:

“MHP ve ülkücü kuruluşlar hakkında 12 Eylül sonrasında açılan davaya ve iddianamede öne sürülen suçlamalar tam bir tarihsel ibret belgesidir. Yalçın bunu tam olarak okumamış olabilir mi? Ama resmi belgeler açık; birçok ülkücünün idamla yargılandığı dava beraatle sonuçlanmadı.”