MHP'nin il binasına, "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" afişi asıldı

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası, MHP Kocaeli İl Binası’na “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” sloganlı afişi astı.

MHP'nin il binasına,

Bir gece yarısı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle feshedilen İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili tartışmalar devam ederken, MHP Kocaeli İl Teşkilatı’yla aynı iş merkezinde yer alan Birleşik Metal-İş Sendikası, binaya “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” sloganlı afiş astı.

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, sözleşmenin feshedilmesine ilişkin, “Eşcinsellerin haklarıyla alakalı konularda, onların önünü açacak konularda eşitlik ilkesi üzerinden başka yerlere mesaj verenin, dönmelerin hesabıyla verdiğimiz karardan dönecek değiliz. İstanbul Sözleşmesi’nin iptali yerinde bir karardır. Göreceksiniz ki Ankara mutabakatı gibi çok değişik anlam ifade eden cezalarla da kadınlarımızın hakkı savunulacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Kocaeli Barış Gazetesi‘nde yer alan habere göre, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü’nün açıklamasının ardından DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası, MHP Kocaeli İl Binası’na “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” sloganlı afişi astı.

BAHÇELİ, KARARI ‘YERİNDE’ BULMUŞTU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de geçtiğimiz günlerde İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin ‘yerinde bir karar’ olduğunu belirterek,”İstanbul Sözleşmesi beklentileri karşılayamamış, sadra şifa olamamıştır. Sözleşmeyi imzalayıp taraf olmak kadar, çekilmek de imzacı bir ülke adına haktır, hukuki bir tasarruftur. Bu itibarla, İstanbul Sözleşmesi’nin yayınlanmış bir Cumhurbaşkanlığı Kararıyla feshi doğru ve yerinde bir uygulamadır” ifadesini kullanmıştı.

Bahçeli’nin fotoğrafının üstünde dalgalanan “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” sloganlı pankart dikkat çekici.