MHP'liler Eğitim-İş Şube Başkanına saldırmıştı: Görüntüler ortaya çıktı

Eğitim İş Bursa Şubesi Başkanı Özkan Rona Ülkü Ocakları üyesi bir grubun saldırısına uğramıştı. Saldırıya ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

MHP'liler Eğitim-İş Şube Başkanına saldırmıştı: Görüntüler ortaya çıktı

Eğitim İş Bursa Şubesi Başkanı Özkan Rona Ülkü Ocakları üyesi bir grubun saldırısına uğramıştı. Saldırıya ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Rona’nın duruşması 22 Ocak’ta görülecek.

Eğitim İş Bursa Şubesi Başkanı Özkan Rona 2019 yılında Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan bir ilkokuldaki öğrencilere Ülkü Ocakları amblemli kitapların dağıtılmasına tepki gösterdiği için ülkücü bir grubun saldırısına uğramıştı. Saldırı, haberin iki gün sonra gündeme gelmesiyle gerçekleştirilmiş Rona’nın otoparktan çıkarken yolu kesilmişti.

Rona’ya saldıran faillerin yargılanacağı duruşma 22 Ocak 2021 Perşembe günü görülecek.

Eğitim İş Bursa Şubesi Başkanı Özkan Rona, Bursa’nın Yıldırım ilçesindeki Erdoğan Şahinoğlu İlkokulu’ndaki öğrencilere Ülkü Ocakları’nın yayımladığı “Çocuklar İçin Dede Korkut” isimli kitaba tepki göstermişti. Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlatmış ama okul yönetimi hakkında işlem yapılmasına gerek olmadığı kararına varmıştı.

Özkan Rona ise bu tür siyasi parti uzantılarının okullarda öğrencilere yönelik çalışma yapmasının doğru olmadığını ifade etmiş, “Vatanseverlik maskesinin arkasına gizlenmiş bu çeteler; demokratik haklarını kullananları, ülkenin bir takım aksaklıklarına muhalefet edenleri bu tarz mafyatik yöntemlerle susturmayı amaçlıyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

Rona’nın saldırının ardından emniyete 3 kişi hakkında şikayette bulunması üzerine saldırganların kimliği belirlenmiş, kamera kayıtları ortaya çıkarılmıştı.

Rona, son günlerde buna benzer saldırıların arttığı Türkiye’de amacın toplumun ilerici, muhalif, demokrat kesimlerine gözdağı vermek olduğuna değindi. Rona, “Öyle anlaşılıyor ki Türkiye’nin bir döneminin karanlık güçleri, toplumsal muhalefeti sindirmek için aynı yöntemleri kullanmaya başlamış, 20 yüzyılın bu barbar yöntemini 21. yüzyıla da taşımıştır. Bir dönem Amerikan emperyalizmine karşı mücadele edenlerin karşısına dikilen, 6.filoyu kıble edinen bu anlayış, şimdi de demokrasiye sırtını dönmüş, Türkiye’nin ilerici tüm kesimlerini hedef almaya başlamıştır. Demokrasiyi, düşünce özgürlüğünü özümseyen tüm kesimlerin bu faşist saldırılara karşı ortak bir duyarlılık sergilemesini gerekli görüyoruz” ifadelerini kullandı.

OdaTV’nin ulaştığı saldırı görüntüleri şöyle: