MHP'liler bu kez Türkeş Vakfı'nı bastı: Bundan sonra uyarmayacağız

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ'un başında olduğu bir grup Alparslan Türkeş Vakfı'na giderek, "Sizi uyarıyorum, bundan sonra uyarmayacağız. ya adam gibi vakıfla ilgili çalışma yaparsınız ya da nefesimiz ensenizde" dedi.

MHP'liler bu kez Türkeş Vakfı'nı bastı: Bundan sonra uyarmayacağız

MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş üzerinden düzen muhalefetine yönelik saldırı ve tehditlerine bir yenisi daha eklendi.

Ankara’da geçen haftalarda Türkeş’in anma etkinliğini basan gruba öncülük eden MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, bu kez Alparslan Türkeş Vakfı’nın binasına giderek tehditlerde bulundu.

Baştuğ, “Rahmetli Başbuğumuzun kemiklerini sızlatacak, onu kullanarak CHP’ye Mansur’a peşkeş çekmeye kalkarsanız bunun hesabını size soracağız, ya adam gibi vakıfla ilgili çalışma yaparsınız ya da nefesimiz ensenizde” derken, “Sizi uyarıyorum, bundan sonra uyarmayacağım. Büyükşehir sizi kullanıyor, CHP’nin belediyesinin aracı ne geziyor burada. Ülkücülerin nefesi ensenizde, sizi uyardık bir daha da uyarmayacağız” ifadesini kullandı.

TÜRKEŞ İÇİN YENİ VAKIF

Öte yandan MHP’den yapılan açıklamada, partinin ilk genel başkanı Alparslan Türkeş’in adına yeni bir vakıf kurulacağını duyurdu. Mevcut vakfın, ‘CHP’li belediye başkanı Mansur Yavaş ve kripto abla rolünü üstlenmiş heval Meral’e hizmet eder hale geldiği’ öne sürülen açıklamada, Yavaş ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ‘alet olan’ bir vakıf istemedikleri belirtildi.

Açıklamada, Türkeş’in mirasını korumak adına gerçek varisleri olarak onun adına bir vakıf kurulmasının kararlaştırıldığı ifade edilerek, yeni kuruluşun adının ‘Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı’ (TATSAV) olacağı dile getirildi.