MHP'li belediyenin programında sahte Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı skandalı

MHP'li Gölbaşı Belediyesi'nin düzenlediği programında bir kişi Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı olarak anons edilince programın YouTube'taki kaydı silinmek zorunda kalındı.

MHP'li belediyenin programında sahte Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı skandalı

T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre, Gölbaşı Belediyesi’nin Ankara’nın başkent oluşunun 98’inci yılı dolayısıyla düzenlediği kutlama programında sahte cumhurbaşkanı skandalı yaşandı. Kendisini Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan’ın cumhurbaşkanı olarak tanıtan ve sahneye davet edilen Abduvali Buğrahan Osman, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’le poz verdi ve konuşma yaptı. Skandalın ortaya çıkmasının ardından belediye, Haluk Levent’in de konser verdiği programın kaydını internet sitesi ve YouTube’dan kaldırdı.

Ankara’da Gölbaşı Belediyesi, Ankara’nın başkent oluşunun 98’inci yıldönümü dolayısıyla 14 Ekim akşamı kutlama programı düzenledi. Haluk Levent’in de konser verdiği programda sahte cumhurbaşkanı skandalı yaşandığı ortaya çıktı. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in sahnede olduğu sırada, programın sunucusu “Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’le birlikte Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı Abduvali Buğrahan Osman” anonsu yaptı. Doğu Türkistan bayrağını tutarak Başkan Şimşek’le birlikte poz veren Osman bir de konuşma yaptı.