MHP’li belediye, ücretsiz olarak 5 yıllığına TÜGVA’ya kafe devretti!

Bir kafenin ücretsiz olarak 5 yıllığına Erdoğan’ın oğlu Bilal'in Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’na devredilmesi, Cumhur İttifakı’nın oylarıyla kabul edildi.

MHP’li belediye, ücretsiz olarak 5 yıllığına TÜGVA’ya kafe devretti!

Şehzadeler ilçesinde, mülkü Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Fatih Parkı’ndaki bir kafenin ücretsiz olarak 5 yıllığına TÜGVA’ya devri, geçen mart ayı başında belediye meclisinde gündeme gelmişti. Meclis komisyonunda AKP’li ve MHP’li üyelerin oylarıyla karar kabul edilmişti.

CHP’li ve İyi Partili meclis üyeleri tarafından kabul edilmeyerek şerh konulmasına karşın söz konusu kafenin devri, komisyonda kabul edilerek dünkü meclis toplantısında gündeme getirildi.

Cumhuriyet’ten Çağatan Akyol’un haberine göre, MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün’ün oylamaya sunması sonucu Cumhur İttifakı ortaklarının üyeleri tarafından oyçokluğuyla kafenin ücretsiz olarak TÜGVA’ya devri gerçekleşti.

TÜGVA tarafından yatırım yapılarak hayata geçirileceği belirtilen “Geleceğin Gençliği, Genç Merkez ve İcathane” projelerinin halka, öğrencilere açık ve ücretsiz olması, 6 ay içerisinde başlanmadığı takdirde tahsisin sonlandırılması şartıyla 5 yıl süreyle bedelsiz olarak TÜGVA’ya tahsis edildiği kaydedildi.

CHP’nin meclis üyesi Bülent Mersinli konuya ilişkin, “Belediyenin en güzel arazilerinden birini ‘hormonlu bir vakıf’ olan, tartışmalara neden olan ve bir siyasi partinin adeta arka bahçesi olan vakfa ücretsiz olarak devrettiler” değerlendirmesinde bulundu.