MHP: Rüşvet ve yolsuzluklar ile katliamların sebebi FETÖ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin AKP ile ittifakının nedenlerinin açıklarken, rüşvet ve yolsuzluklar ile toplu katliamların arkasında 'FETÖ'nün olduğunu öne sürdü.

MHP: Rüşvet ve yolsuzluklar ile katliamların sebebi FETÖ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasında başlayan 7 Haziran 2015 seçimleri sonrasına dair ‘koalisyon’ tartışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Semih Yalçın, 17 Ağustos 2015 tarihinde Davutoğlu’nun Bahçeli ile görüştüğü toplantıda AKP’li eski bakan Faruk Çelik’in de olduğunu hatırlatarak “Tavsiyemiz Faruk Çelik’in toplantı tutanaklarını malum gazeteciler marifetiyle kamuoyu ile paylaşmasıdır. Asıl gerçekler o zaman ortaya çıkacaktır” dedi.

Geçmişte MHP’nin AKP hakkında yaptığı suçlama ve eleştirilerle ilgili de açıklama yapan Yalçın, 15 Temmuz 2016’nın AKP ve MHP için “milat” olduğunu belirterek “MHP ve Ak Parti; o tarihte Türkiye’yi uçurumun eşiğine getiren ihanet kalkışmasından sonra, mevcut politikalarını gözden geçirerek yeni bir duruş sergilemişlerdir. Siyasi partilerin dönemsel pozisyon ve politikaları değişebilir. Bu bir sır veya muamma değildir, bir değişmez kural veya yasa hiç değildir. Her parti temel ilkeler ve önceliklerinden taviz vermeden milletin bekası ve ülkenin vazgeçilmez menfaatleri için politikalarını gözden geçirebilir. MHP de 2016’dan sonra gelişen olaylar üzerine, siyasi tutumunu Türkiye’nin bekası bağlamında gözden geçirerek -aynı gerekçelerle politikalarına yeni bir yön veren- Ak Parti ile siyasi ittifaka gitmiştir” dedi.

Yalçın, 15 Temmuz 2016 öncesi yaşanan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ile yaşanan katliamlarla ilgili de fail olarak ‘FETÖ’yü göstererek “Sayın Devlet Bahçeli’nin 2015’te koalisyon şartı olarak üzerine gidilmesini istediği rüşvet ve yolsuzlukların sebebi ve kaynağı olan FETÖ’nün tasfiyesi, bu tarihten itibaren başlamıştır. Arkasında FETÖ’nün olduğu anlaşılan kişisel cinayetler ve toplu katliamların son bulması için demokrasi aktörleri güç birliğine gitmiştir” ifadelerini kullandı.