MHP Genel Başkan Yardımcısı: Bunun kadar demokratik sistem olabilir mi?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini överken "Bunun kadar demokratik, bunun kadar hakkaniyetli bir sistem olabilir mi Allah aşkına?" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı: Bunun kadar demokratik sistem olabilir mi?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, Erzincan Spor Salonu’nda partisinin düzenlendiği “Siyasette Yeni Dönem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Stratejik Hedefler” isimli bölge toplantısında konuştu.

Konuşmasında Cumhur ittifakına ve Cumhurbaşkanlığı sistemini savunan Aydın,,”1980 öncesi olduğu gibi istendiği zaman parayla satın alınıp, makamla ya da FETÖ’nün yaptığı gibi tehditle ve şantajla bir şekilde kontrol alınıp hükümetlerin devrilip, yeni hükümetlerin kurulmasına giden yapıya ‘dur’ demek için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kuruldu. Genel Başkanımız buna ‘Türk tipi başkanlık’ sistemi diyor çünkü sadece bize özgü. Saray rejimiymiş, tek adamlıkmış şimdi ben size söylüyorum. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde ilk defa bu kadar büyük bir çoğunlukla bir iktidar seçimi oldu ve Sayın Cumhurbaşkanı Cumhur İttifakı’nın oylarıyla yüzde 52 oy aldı. 1980 sonrası yüzde 50 oranını aşan hiçbir seçim yok.” ifadelerini kullandı.

Aydın, söz konusu sistemin “tek adam”lıkla ilgisinin olmadığını öne sürerek, “‘Yüzde 50+1’i al bu ülkeyi yönet’ dedik. Bunun kadar demokratik, bunun kadar hakkaniyetli bir sistem olabilir mi Allah aşkına? Buna nasıl ‘tek adamlık’ dersiniz? Niye onun için kapı kapı dolaşıyorsunuz? Niye onun için türev üstüne türev parti kuruyorsunuz, nedir amacınız? Yüzde 52’yi akamete uğratmak, yüzde 49’lara çekmek.” dedi.