Metin Feyizoğlu'ndan 'İstanbul Sözleşmesi' çıkışı!

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye'nin AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla çıktığı İstanbul Sözleşmesi için "Sayın Cumhurbaşkanımızca ve yüce Meclisimizce konu değerlendirilip yeniden bir imzalama yoluna gidilmesinde fayda görürüz" dedi.

Metin Feyizoğlu'ndan 'İstanbul Sözleşmesi' çıkışı!

TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Metin Feyzioğlu ile birlikte farklı barolardaki kadın yöneticileri dinledi.

Burada konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu , Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkma kararının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Feyzioğlu, “Sözleşmeden Türkiye’nin imzasını çekmesinin usulen ve esasen yeniden değerlendirilmesi gerekir düşüncesindeyiz. Usulen ve esasen tekrar gözden geçirilip, Sayın Cumhurbaşkanımızca ve yüce Meclisimizce konu değerlendirilip yeniden bir imzalama yoluna gidilmesinde fayda görürüz. Rahatsızlık duyulan maddeler varsa bu maddelere -uluslararası hukuk da bize izin verir- bir yorum şerhi konularak Türkiye’nin duyduğu sıkıntı ve o maddeleri nasıl anlamasının ya da nasıl anlamayacağının beyanı yapılabilir. Böylelikle de hem iç hem dış kamuoyuna şiddetle mücadele noktasında çok kararlı bir mesaj vermiş oluruz kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.