Meteorolojiden uyarı: İstanbul ve çevresinde sağanak, Eskişehir'de çamur yağacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son dakika uyarısına göre İstanbul ve çevresinde sağanak yağış beklenirken, Eskişehir ve çevresinde toz taşınımı ve sağanak birleşecek, çamur yağacak.

Meteorolojiden uyarı: İstanbul ve çevresinde sağanak, Eskişehir'de çamur yağacak

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, bölgede parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor. Bölgenin doğusunda, İstanbul’un Anadolu Yakası, Yalova, Kocaeli ve Sakarya ile gece Trakya’da sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Meteoroloji tarafından yayımlanan haftalık hava durumu raporuna göre; hava sıcaklıklarının güney, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

ESKİŞEHİR VE ÇEVRESİNDE ÇAMUR YAĞACAK

Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik’te akşam saatlerine kadar sürmesi beklenen toz taşınımı nedeniyle uyarı yapıldı.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden açıklamaya göre, bu gün akşam saatlerine (18 Nisan Pazar) kadar Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik genelinde toz taşınımı öngörülüyor.

Görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde bozulma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü Afyonkarahisar Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre,Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak genelinde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan uyarıya göre, bugün ülkenin genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Marmara’nın güney ve doğusu, Ege (Muğla hariç), Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ile İç Anadolu’nun güney ve batısında “toz taşınımı” tahmin ediliyor.